Læsetid: 2 min.

Film i tv

7. februar 2003

E. T.
*Hvem bliver ikke varm om hjertet af forstadshistorien om en ensom skilsmissedrengs venskab med en kær alien? Selv en hård negl som den amerikanske kritiker Pauline Kael smeltede hen over den: »Det er en drøm af en film, en saligheds-rus (...) Den minder én om de mest tossede drømme, man havde som barn, og rehabiliterer dem.« Filmen ligger klart i forlængelse af mesterstykket Nærkontakt af tredie grad, som jeg foretrækker, fordi den er mindre sentimental og mere poetisk i sin undren over det store ukendte derude i rummet. Blandt børneskuespillerne i E. T. bemærker man den senere berømte Drew Barrymore.
E. T. the Extra-Terrestrial
TV2, kl. 20.00-22.00

Wild Things
*Her er en af disse ugebladshistorier med en broget samling nye og falmede stjerner og et absurd plot, der tør gå melodramaets planke ud. Filmen foregår i velhavende Florida-kredse propfulde af nedrige rænker og saftige skandaler. Matt Dillon er læreren, som uskyldigt anklages for elev-sex; den afdankede kult- og sexstjerne Theresa Russell ses som hysterisk mor; de to unge heltinder, Neve Campbell og Denise Richards er som trådt ud af et glittet, erotisk magasin og forsøger sig som lesbiske; Bill Murray formår at spille sin egen lille komedie som en outsider-sagfører; og i Florida-egnens sumpe flyder det med menneskekøds-sultne krokodiller (men hvorfor får de ikke noget at spise?)
En krydret suppedas af fup og fiduser, instrueret af John McNaughton.
TV3, kl. 21.45-23.50

The Ring
*Den amerikanske udgave af denne japanske gyser har netop haft premiere, så nu får man chancen for at drive sammenlignende gyser-studier.
Nakatas store succes spiller på kontrasten mellem prosaisk genkendelighed og en udflippet spøgelseshistorie om gammel forbandelse, drab pr. tankeoverførsel og tåget folkloristisk mystik. Videobånd, telefonopringninger og uskyldige privatfotografier underbygger gyseratmosfæren, der kulminerer med et virkeligt kup: det ansigtsløse kvindespøgelse, der træder ud af tv-skærmen. Her får mareridtet en horribelt troværdighed, bedre realiseret i den japanske version, der ellers ikke greb mig så meget som den amerikanske.
TV2 Zulu, kl. 23.00-00.40

Livet tur/retur
*Titlen karakteriserer på glimrende vis filmen – dette er for en gangs skyld en renfærdig og sober historie om narkomisbrug og personligt ansvar.
Uden at angle efter sympati spiller Michael Keaton en ejendomsmægler, der er ved at gå i opløsning på grund af druk og stoffer. For ikke at stå til regnskab lader han sig indlægge på en afvænningsklinik og opdager, at hans problemer er meget større end han troede.
Der gives ikke ved Hollywood-dørene i en historie om en dum skid, som måske kan komme på ret køl. Ud over den ofte så fremragende Keaton medvirker topnavne som Morgan Freeman, Kathy Baker og M. Emmet Walsh.
Clean and Sober
Sverige 1, kl 00.05-02.05

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her