Læsetid: 1 min.

Hverken-eller og sidste håb?

6. februar 2003

Irakiske kulturproducenter og intellektuelle udvandrede efter den første Golfkrig. Den tyske avis Suddeutsche Zeitung vurderer at der i både Holland og England er flere irakiske kunstnere, end der er tilbage i Irak. For nylig mødtes fremtrædende eksilirakere i London og konkluderede i en erklæring: »Vi, irakere og irakerinder, er hverken for USA eller for Saddam Hussein. Og det er med smertefuld overraskelse, at vi konstaterer, at vi ikke har noget rigtigt svar på det store og påtrængende spørgsmål: Er krigen vores eneste og sidste håb?«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her