Læsetid: 2 min.

Klip

28. februar 2003

(2. sektion)

*Cannes Om et par måneder er det tid til årets filmfestival i Cannes, og det er allerede begyndt at svirre i luften med allehånde fascinerende rygter om deltagende film. Mest interessant er det selvfølgelig, set med danske øjne, at Lars von Trier synes sikker på en plads med sin nye film, Dogville, der har Nicole Kidman i hovedrollen.
Spændende er det dog også, at Coen-brødrene er store favoritter til endnu en optræden på den røde løber foran festivalpalæet med deres seneste film, Intolerable Cruelty. Ingmar Bergmans tv-film Saraband, som den svenske mesterinstruktør for tiden er ved at klippe færdig, er ifølge Screen International også med i kapløbet om en af de eftertragtede startpladser i festivalens hovedkonkurrence.
Andre instruktører, som nævnes med en vis forventning, er Theo Angelopoulos, James Ivory, Michael Haneke, Peter Greenaway, Emir Kusturica og Samira Makhmalbaf.
Det lader dog ikke til, at Quentin Tarantino når at blive færdig med Kill Bill, den længe ventede opfølger til Pulp Fiction og Jackie Brown. Heller ikke Bernardo Bertolucci eller Jane Campion, der begge er på vej med nye film, når formentlig at blive færdige i tide.

*Cinematek Orson Welles tegner sig for en af hovedserierne i marts måneds program i Cinemateket i København. Ja, det vil sige, at der bliver vist en række film, som alle er inspireret af instruktørens debutfilm, Citizen Kane, af mange anset for at være verdens bedste. Blandt titlerne finder vi Kurosawas Rashomon, Bergmans Ved vejs ende, Todd Haynes’ Velvet Goldmine, John Boormans Point Blank og Woody Allens Zelig. Samtidig vises en håndfuld film, som den unge Welles lod sig inspirere af, da han skulle lave Citizen Kane. Heriblandt John Fords klassiske western Diligencen, som Welles sagde, at han havde set 40 gange under optagelserne til sin egen film. NatFilm Festivalen står for døren – den begynder i slutningen af marts – og i den anledning har Cinemateket viet en filmserie til nogle af de bedste titler, festivalen har vist gennem sin snart 14-årige historie. www.cinemateket.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her