Læsetid: 2 min.

K’nyt

27. februar 2003


Kulturarv vurderes
*Kulturarvens fremtid skal granskes i en udredning, der rummer forslag om, hvad kulturinstitutionerne skal gøre ved forskellige kulturgenstande, oplyser kulturminister Brian Mikkelsen til Dansk Folkepartis kulturordfører, Louise Frevert.
Kulturværdiudvalget skal vurdere kvaliteten af danske kulturgenstande, der risikerer at havne i udlandet, når de eksempelvis bliver solgt på auktioner. Udvalget havde sidste år et budget på over fem millioner kroner, hvoraf de kun brugte under en million, hævder Louise Frevert. Som svar på tiltale forklarer Brian Mikkelsen, at disse tal formentlig stammer fra årsberetningen for 2001. Sidste år havde udvalget ikke længere egen bevilling, og udgifterne blev derfor dækket over de berørte statsinstitutioners budget eller Kulturministeriets reserver.
Nationalmuseet vil blandt andet deltage i den kommende udredning, oplyser Ritzau.

Internordisk Dicte
*Dictes single »Make It Alright«, der var det første udspil fra hendes eget selskab, Velvet Recordings, har roteret flittigt på de danske radiostationer de seneste måneder. Singlen er kun udsendt i 500 nummererede og signerede eksemplarer. Hele oplaget er nu solgt – og singlen genoptrykkes ikke. Til gengæld kommer den nu ud i ny udgave i Sverige, Norge og Finland som første udspil i det samarbejde, Dicte og Velvet Recordings har indgået med Bonnier Amigo Music Group om indspilning og udgivelse af det kommende album. På den internordiske udgave bliver der ekstra bonus i form af et nyt remix af sangen.
En ny single fra Dicte skulle være på gaden i løbet af maj, og det kommende album er planlagt til udgivelse i oktober.

Filmland indstifter pris
*DR’s nye filmmagasin, Filmland, har i år indgået et samarbejde med NatFilm Festivalen. Det kommer konkret til udtryk 7. marts, hvor Filmland Prisen uddeles for første gang.
Prisen overrækkes til en filmentusiast, der har udøvet en ekstraordinær indsats for filmlandet Danmark. Redaktionen bag Filmland er jury, og vinderen præmieres med en vandrepokal samt en researchrejse til et filmland, der det seneste år har haft en særlig spændende filmproduktion.

Det danske Rat Pack
*Sammenslutningen The Rat Pack i USA tæller blandt andre Dean Martin og Frank Sinatra. På sitet www.arnkilde.dk kan man nu være med i en afstemning om en dansk pendant til The Rat Pack. Redaktionen har på forhånd udtaget Jens Jørgen Thorsen, Dan Turéll og Nils Ufer. Udvælgelsen af de to resterende medlemmer varetages af den danske befolkning. Kandidatlisten er klar medio marts, hvorefter en online-afstemning foretages.
Den bagvedliggende strategi er at lave en plakat til børneværelset med inspiration i en svunden tid, hvor det var sjovt og spændende at åbne en avis. En tid, hvor medlemmerne af The Rat Pack skabte nye åbninger i meningsdannelsen, og hvor ordet bolledej havde en betydning.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu