Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. februar 2003


Efterspurgt McCartney
*På blot fire timer blev der i går solgt 35.000 billetter til Paul McCartney-koncerten i Parken den 2. maj. Koncertarrangør DKB Motor forventer, at de resterende 49.000 billetter bliver solgt i løbet af de næste to uger.
Det er første gang i 12 år, at McCartney giver koncert i København. Han akkompagneres af sit band og skal efter planen levere 22 Beatles-sange og flere hits fra sin solokarriere og tiden med Wings.

Ny læremester til Harry Potter
*Efter mange gætterier desangående, er det nu afgjort, at den irsk-fødte skuespiller Michael Gambon skal spille Albus Dumbledore i den tredje Harry Potter film, bekendtgør Warner Bros.
Gambon erstatter Richard Harris, der døde sidste år, og debuterer som troldmand i Harry Potter og fangen fra Azkaban.
Andre nævnte kandidater til rollen inkluderede Christopher Lee, Ian McKellen og Peter O’Toole.
Warner Bros offentliggjorde samtidig, at Gary Oldman vil spille titlens ’fange’ – en mystisk karakter kaldt Sirius Black, der flygter fra det magiske Azkaban-fængsel, for tilsyneladende at forfølge helten Harry og allierede troldomsaspiranter.

Britisk humor på fransk
*Den britiske satiriker Ned Sherrin, er raget uklar med arbejdsgiveren BBC, efter at stationens radioproducenter har bortredigeret en gåde, hvor Sherrin gør nar af franskmændene.
Gåden var tiltænkt radioprogrammet ’Loose Ends’, som Sherrin i årevis har været ankerperson på. Det var for drøj kost for lytterne, mente producenterne, som udelod morsomheden under slutredigeringen af programmet. Selvsamme producenter lod derimod følgende vittighed sive ud i æteren: »Hvad kalder man en pæn pige i London?« – »En turist.«
Denne vittighed er af fransk oprindelse, hvoraf man kan konkludere, at franske vittigheder om briterne kan godtages, men ikke det omvendte. Det fremgik af et indigneret læserbrev fra Sherrin i The Times i går.

Introduktioner til feministisk teori
*Det feministiske teorifelt er omfattende, mangfoldigt og i fremdrift.
KVINFO byder på en række introducerende foredrag til den feministiske teori. Foredragsrækken starter i aften kl. 19 på KVINFO’s bibliotek, Christians Brygge 3 i København og forløber som følger: Cand.mag. Susanne Brønnum Cordes, Den forstyrrende moderkrop – om Julia Kristeva.
Den 4. marts: Ph.d. Lillian Munk Rösing, At tælle til to. Irigaray og kønsforskellens etik.
Den 11. marts: Cand.mag. Lene Myong Petersen, Gender is always a doing – om Judith Butler.
Den 18. marts: Cand.mag. Mette Liv Mertz, På giganternes skuldre – om queerteoriens opkomst.
Den 25. marts: Ph.d. Connie Carøe Christiansen, Global sisterhood revisited. Postkolonialisme og forskellighed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her