Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. februar 2003


Vandkunst i Århus
*Efter adskillige års tilløb og strid har århusianerne endelig udsigt til et moderne kunstværk på Store Torv foran domkirken, oplyser Ritzau.
Polemikken opstod i midten af 1990’erne og antog nærmest groteske dimensioner med folkehøring og avisafstemninger med rindalistiske undertoner samt heftig kritk af den udvalgte kunstner, Hein Heinsen.
Heinsens skulptur blev aldrig opstillet. Sagen blev stillet i bero, og i 2001 vandt billedkunstneren Elisabeth Toubro, der er
Heinsens elev, en konkurrence om udsmykningen. Bidraget var en 20 meter lang vandkunst med en tre meter høj stålspiral i den ene ende.
Opstillingen af vandkunsten påbegyndes i denne uge, og forventes indviet til sommer.
Etableringen af kunstværket koster 4,5 millioner kroner, hvoraf Statens Kunstfond betaler 75 procent og kommunen resten.

Kevin Spacey kæmper for teater
*Skuespiller og dobbelt Oscar-vinder Kevin Spacey, skal fremover være kunstnerisk leder af et af Storbritanniens mest velansete teatre, The Old Vic, skriver BBC. Det er tilsyneladende hans utrættelige velgørenhedsarbejde og økonomiske bidrag til teatret, der har sikret ham topkanditaturen til stillingen. Spacey har af egen lomme spenderet et sekscifret beløb for at bevare det lukningstruede teater. »Det er fortsat det bedste teater, jeg nogensinde har optrådt på,« har han udtalt.

Tvivl om ’Citizen Kane’-rettigheder
*Instruktøren Orson Welles’ Citizen Kane, er i uafhængige meningsmålinger konsekvent blevet kåret som den bedste eller mest vigtige produktion i filmhistorien.
Beatrice Welles, datter af den afdøde instruktør, har nu anlagt søgsmål om de lukrative rettigheder til filmen, oplyser Independent. Orson Welles skrev i 1939 kontrakt med at filmselskab om at producere, skrive manuskript til og medvirke i
Citizen Kane (1941) samt filmen The Magnificent Ambersons fra 1945. En senere kontrakt mellem Welles og filmselskabet RKO, ophævede imidlertid den tidligere aftale og gav rettighederne tilbage til Welles.
Beatrice Welles har bedt retten i San Fransisco tage stilling til hvilken af de to aftaler, der er den gyldige.

Cash filmatiseres
*En af rock- og countryscenens mest berømte musikerægtepar er Johnny Cash og June Carter. Nu skal deres kærlighedsaffære filmatiseres, instrueret af James Mangold. Johnny Cash skal muligvis spilles af
Joaquin Phoenix, der er aktuel i Thomas Vinterbergs It’s All About Love, og June Carter af Reese Witherspoon. Manuskriptet til Cash, som filmen kommer til at hedde, er dog blevet afvist af Johnny Cash himself, som til musikbladet No Depression har givet det disse ord med på vejen: »There’s too much Hollywood junk in it, too much sex and violence for no reason at all.« paw

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her