Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. februar 2003


Coldplay på Roskilde Festival
*Et af de største trækplastre på årets Roskilde Festival bliver uden tvivl det britiske band Coldplay, der i går blev præsenteret som et modspil til de allerede offentliggjorte navne, Metallica og Iron Maiden.
Coldplay har gennem de seneste år opnået stjernestatus med de to album Parachutes og A Rush Of Blood To The Head, og bandet får nu chancen for at rette op på den store skuffelse, som mange festivaldeltagere oplevede i 2001, da bandet aflyste sin planlagte koncert på festivalen med kort varsel.
To andre britiske band har meldt deres ankomst til Roskilde i dagene 26.-29. juni. Det drejer sig om Delgados, og Slovo, der er dannet af den tidligere guitarist i Faithless, Dave Randall. Endelig har Roskilde Festival sikret sig det danske band Kashmir til musikprogrammet. Primo marts udsender Kashmir sit nye album Zitilities efter tre års pause.

’Detaljer’ vinder skandinavisk pris
*Lørdag blev Skandinaviens Nationalteaterpris uddelt på Nationaltheatret i Oslo. Det blev Det Kongelige Teaters opsætning af Lars Noréns Detaljer, der løb med æren og og den betragtelige pris på 500.000 kroner. Pengene skal senere på sæsonen bruges på en turné, hvor forestillingen opføres på Dramaten i Stockholm og på Nationaltheatret i Oslo.
Bille Augusts opsætning af Detaljer havde urpremiere 9. oktober 2002 på Stærekassen, hvor forestillingen trak et stort publikum. Også en omfattende Danmarksturné og en netop afsluttet turné til New York var en stor succes.

Kunstner-dialog
*Stalke Galleri er flyttet til sit nye domicil på Vesterbrogade 184 i København.
På åbningsudstillingen præsenteres Albert Mertz og Nils Erik Gjerdevik i dialog. Mertz selv sagde farvel og tak for flere år siden, men hans mangesidige værk med dets kombination af humoristisk popkulturel sensibilitet, eksperimenterende drive, konceptuelt skarpsind og spirituel dedikation, synes stadig at inspirere nutidige danske kunstnere og den aktuelle kunstdiskussion.
Det er Nils Erik Gjerdevik, der har hængt Mertz’ værker op på galleriets vægge, som han selv har malet direkte på. Gjerdevik viser mindre belyste sider af Mertz’ værk fra 70’erne og 80’erne og skaber et både visuelt, konceptuelt og fysisk rum for en dialog mellem de to, hvor optagethed af farven, kompositoriske pinligheder og tvivlen som sundhedstegn er blandt de diskuterede emner.
Til 7. marts. www.stalke.dk

Tegn og gobeliner
*Udstillingen Tegn – Gobeliner af den danske tekstilkunstner Ruth Malinowski vises pt. i Nordisk Ministerråds galleri frem til 28. februar. Malinowskis teknik i hendes uldgobeliner er et resultat af en uddannelse, hvor garnet, vævningernes struktur og farverne var de grundlæggende elementer. Malinowski er blandt andet repræsenteret på Det Danske Kunstindustrimuseum, Nationalmuseum i Stockholm og Trapholt Kunstmuseum.
Store Strandstræde 18, København K.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her