Læsetid: 2 min.

K’nyt

22. februar 2003


Impressionismen og Norden
*Forårets store udstilling på Statens Museum for Kunst viser forbindelserne mellem den franske impressionisme og postimpressionsime og kunsten i Norden. Udstillingen består af et bredt udvalg af værker af franske kunstnere som Claude Monet, Paul Gauguin og Paul Cèzanne side om side med nordiske kunstnere som Edvard
Munch, Theodor Philipsen, Anna Ancher, Anders Zorn og Carl Larsson.
Udstillingen blev vist på Nationalmuseet i Stockholm i ef-
teråret, og kan besøges til 25. maj.
Meget apropos viser Or-
drupgaard særophængningen Impressionismens tidsalder – en amerikansk præsentation af værker fra Ordrupgaard. En udstilling af franske og danske malerier fra egen samling, som har turneret i USA i 2002. Til 31. maj.

Elektronisk kulturarv
*Kulturarvsstyrelsen udgiver som noget nyt et elektronisk nyhedsbrev, der vil sætte fokus på kulturarven, og hvad der rører sig i feltet omkring den.
Af premiere-nummeret fremgår, at Grønlands Ilulissat Isfjord efter alt at dømme bliver optaget på UNESCO’s liste over verdens kultur- og naturarv, World Heritage List.
Endvidere har Danmark strøget en række nationale klenodier fra ønskelisten (tentativ-listen) til optagelse på UNESCO’s World Heritage List. Det er sket efter en henstilling fra Unesco til alle europæiske og nordamerikanske lande om at vise tilbageholdenhed i antallet af kultur-ønsker til listen af hensyn til andre verdensdele.
Man kan tilmelde sig som abonnent på www.kuas.dk.

Bøger for 20.000 kroner
*Gyldendals Boglegat 2002 er tildelt forfatteren Christina Englund. Hun debuterede i 1992 som 18-årig med en samling fortællinger, der bærer titlen Uden egentlig at sove. To år senere udkom romanen Itu, i 1997 ungdomsromanen Rosa og endelig i efteråret 2002 romanen Løse ender.
Legatet giver modtageren ret til at vælge bøger for 20.000 kroner.

Blur i tænketanken
*Den britiske gruppe Blur har netop afsløret, at titlen på deres nye album bliver Think Tank. Den første single, »Out of Time«, udkommer 14. april, mens man må vente med at erhverve sig et eksemplar af det samlede lydbillede til 5. maj. Think Tank indeholder melodier som »Ambulance« og »Moroccan Peoples Revolutionary Bowls Club«.

Bollywood går op i røg
*De indiske Bollywood forherliger rygning og kan have negativ indflydelse på de unges rygevaner. Dette er budskabet i en sundhedsrapport, »Bollywood; Victim or Ally«, udarbejdet af FN. WHO har appelleret til filmproducenter i Indien, om at nedtone cigaretrygning i filmene, efter at have erfaret, at størstedelen af filmene på det indiske marked, fremstiller rygning som sejt.
Det estimeres, at 15 millioner indere ser mindst én film dagligt, skriver The Independent.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her