Læsetid: 2 min.

K’nyt

19. februar 2003


Taktstokken skifter hænder
*For første gang i Radiosymfoniorkestrets 78-årige historie skal en dansker svinge taktstokken som chefdirigent. Den 39-årige Thomas Dausgaard blev tirsdag forfremmet fra sin stilling som orkestrets 1. dirigent, oplyser DR.
Dausgaard får i første omgang titel af designeret chefdirigent, indtil han til næste sommer overtager stillingen som egentlig chefdirigent fra tyskeren Gerd Albrecht.
Den nye chefdirigent kan allerede i denne uge opleves ved torsdags- og fredagskoncerterne, hvor orkestret spiller med violinfænomenet Hilary Hahn som solist.

Lundbye, Eckersberg og Hammershøi
*Der er bebudet hammerslag for millioner, når auktionshuset Bruun Rasmussen afholder auktion over internationale malerier fa 5.-10. marts i Bredgade i København.
Et af Vilhelm Hammershøis typiske interiør-malerier er vurderet til to millioner kroner. Guldmaleren J. Th. Lundbye, der i 1842 skrev i sin dagbog om »at male det kjære Danmark« er repræsenteret med eksemplarer af danske landskabsmalerier. Maleriet Et sjællandsk landskab ved Vejrhøj, er vurderet til 1,2 millioner. Også maleriet Udsigt til Sommerspiret af C.W. Eckersberg er vurderet til en hammerslagspris på over en million kroner. Værker af de kendte Skagensmalere, Anna og Michael Ancher samt P.S. Krøyer er ligeledes med på auktionen. Michael Anchers Fru Dinesen på Skagen Strand, er vurderet til et sted mellem 300.000-400.000 kroner. Der er eftersyn på de godt 700 auktionsnumre fra 20.-24. februar.

Universet Poul Borum
*Byens Kro i København fortsætter sin række af Døde Poeters Kro-aftener, som tidligere har været tilegnet Charles Bukowski, Dan Turèll og Jan Toftlund. I aften kl. 20 mindes Poul Borum, der døde i 1996. Arrangementet varetages af digterne F.P. Jac og Janus Kodal, der vil læse digte af forfatteren samt fortælle anekdoter. De har begge udgivet bøger om Borum. Jac sammen med Hans-Jørgen Nielsen i 1987, Valgte digte, og Kodal sammen med Niels Frank i 2000, Kritisk alfabet.

Skatterabat til filmselskaber i USA
*USA står til at miste 100 millarder kroner årligt på, at film som Oscar-favoritten Chicago indspilles i Canada og andre lande, viser en frisk undersøgelse. Nu vil to californiske politikere trække i nødbremsen. I de senere år er det blevet stadigt mere almindeligt, at de store filmselskaber flytter deres produktioner uden for landets grænser til lande med generøse skatterabatter. Således er Catch me if you can med Leonardo DiCaprio og George Clooneys Confessions of a dangerous mind, blot enkelte eksempler på film, som er indspillet uden for Hollywood-reservatet. Ved at tilbyde skattelettelser håber de amerikanske politikere på, at kunne konkurrere med lande som eksempelvis Canada, Australien, New Zealand, Mexico og Irland, meddeler Dagens Nyheter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her