Læsetid: 2 min.

K’nyt

15. februar 2003


Danske kunstnere mod USA’s krig
*Dette er titlen på en underskriftsindsamling blandt en lang række (mere eller mindre kendte) danske kunstnere. Motiveringen lyder således: »Undertegnede kunstnere, artister, skuespillere, musikere, sangskrivere, komponister, filminstruktører, forfattere og billedkunstnere opfordrer kollegaer til at protestere mod USA’s krig mod Irak, før den begynder. Dette er ikke en støtteerklæring til diktatoren Saddam Hussein, men alene en protest mod en krig, samt en frygt for konsekvenserne heraf – både for Iraks civilbefolkning og for stabiliteten i hele Mellemøsten. Vi opfordrer til at slutte op bag den folkelige modstand. Kun med denne modstand er der et spinkelt håb om at stoppe krigen.« Listen, der jovialt er rubriceret efter fornavne, udelades her, men tæller alt fra Abdullah S til Troels Trier.

Carnegie Art Award
*Carnegie Art Award (CAA) fokuserer på nutidig nordisk malerkunst og henvender sig til kunstnere med nordisk statsborgerskab eller bosat i et nordisk land. Med fem år på bagen gennemfører CAA nu nogle større ændringer: Fra og med efteråret 2003 vil CAA åbne hvert andet år i stedet for hvert år som tidligere. Udstillingerne vil blive vist ca. to måneder på hvert udstillingssted, hvilket vil øge eksponeringen af de deltagende kunstneres værker. Dette betyder, at den samlede udstillingsperiode for hver CAA udstilling forlænges til ca. halvandet år. Det planlægges at arrangere andre aktiviteter i forbindelse med udstillingen som for eksempel seminarer og specialomvisninger, og der åbnes endvidere op for at vise udstillingen i flere byer. Carnegie-priserne fordobles i værdi, således at den samlede prissum bliver 2,1 millioner svenske kroner.
»Med disse nye tiltag kommer Carnegie Art Awards betydning for de nordiske kunstnere – ja for hele det nordiske kunstnerliv – at blive endnu mere åbenlys. Noget godt bliver med andre ord bedre,« udtaler formand for juryen, Lars Nittve.

Krav om sikring af Stevnsfortet
*Det store underjordiske fort på Stevns, der er det eneste af sin art i hele Europa, er i stor fare for at blive ødelagt, hvis ikke staten griber ind i løbet af ganske få måneder. Det er konklusionen, som Folketingets kulturudvalg præsenteres for i en rapport, der er udarbejdet af Stevnsfortkomiteen.
Fortet blev rømmet for et par år siden og blev af Forsvarets Bygningstjeneste overdraget til Stevns Kommune, der imidlertid ikke har råd til at løfte den store opgave alene.

Teaterchef bliver på Dansescenen
*Dansescenen i København er det eneste danske teater for moderne dansekunst. Nu har bestyrelsen besluttet at forny kontrakten med den nuværende leder, Louise Seibæk, for endnu en fire-årig periode, så hun får mulighed for at fortsætte og forstærke den vækst og nyudvilking, Dansescenen har haft i de senere år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her