Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. februar 2003


Kunsthandler tiltalt for bedrageri
*En skånsk kunsthandler er blevet tiltalt for at have solgt et maleri af den amerikanske kunstner Andy Warhol, der ikke tilhørte ham.
Kunstværket hedder Red Elvis og blev, ifølge anklageren, solgt af kunsthandleren til en privat samler i USA for cirka 25 millioner kroner. Men kunsthandleren ejede ikke maleriet. Ejeren, der er bosat i USA, har meddelt at hun blot havde givet kunsthandleren tilsagn til at formidle maleriet videre til det danske kunstmuseum Louisiana i forbindelse med en midlertidig udstilling.
Manden, der i øjeblikket sidder fængslet, er tiltalt for groft bedrageri ved retten i Malmø, og nægter sig skyldig i anklagen, skriver skånske aviser. Han har tidligere været mistænkt for andre kunstbedragerier i millionklassen, hvilket anklageren dog ikke har kunnet bevise.

The Godfather returns
*Forlaget Random House har efter mange overvejelser og manuskriptudkast fundet en værdig efterfølger til forfatteren Mario Puzo, der døde i 1999. Puzo er manden bag mafiaklassikeren The Godfather, som forlaget planlægger at udgive en opfølger til.
Æren tildeles den amerikanske forfatter, Mark Winegardner, der tidligere har behandlet temaer som baseball, Cleveland og organiseret kriminalitet i titler som Prophet of the Sandlots og Crooked River Burning, oplyser Dagens Nyheter. Fortsættelsen på sagaen om den korrupte Corleone-familie fra 1969, The Godfather Returns, forventes legemliggjort i efteråret 2004.

Terrorramt musical genopføres
*Et minuts stilhed for de døde indledte weekendens omdiskuterede repremiere på den russiske musical Nord-Øst, som for godt og vel tre måneder siden blev ramt af en terroraktion. Derefter herskede der feststemning i det totalrenoverede teater i Moskva. Den mest synlige påmindelse om gidseldramaet i oktober, der endte med at 41 tjetjenske terrorister og 129 gidsler blev dræbt, var de ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger, hvor lokalerne blev gennemsøgt af bombehunde og publikum måtte gå igennem metaldetektorer.
Særligt de 60 overlevende gidsler og pårørende til ofrene, der har sagsøgt byen Moskva for forsømmelse i forbindelse med terrorhandlingen, følte sig splittede med hensyn til galla-repremieren, meddeler Dagens Nyheter.

Mellem kunst og design
*Dette er titlen på et foredrag ved kunsthistoriker Birgitte Anderberg, der holdes i dag kl. 17.30 på Aarhus Kunstmuseum. Med afsæt i postmodernitetens undergravning af stabile positioner mellem forskellige erfaringsområder, sætter foredraget fokus på de nye grænser og perspektiver i forholdet mellem kunst og design.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her