Læsetid: 2 min.

Lejere i Scala efterladt i skidt og møg

Storcenteret Scala skal omdannes til hotel. Derfor gør stedets nye ejer intet for at promovere og vedligeholde centret, som i dag er halvtomt, slidt og beskidt. De få lejere, der er tilbage, raser
19. februar 2003

Scala er i dag snavset og næsten mennesketomt.
Grunden er, at centrets nye ejerkreds, der har mangemillionær Jens Jordan i spidsen, ikke har formået at vedligeholde bygningen og promovere Scala udadtil.
»Man har bare ladet det sejle,« som bestyrer Kasper Jensen fra en af de få tilbageværende butikker, Axel Music, formulerer det.
De nye ejere meldte oprindeligt ud, at centrets øverste etager skulle omdannes til et luksushotel. Derfor er butikkerne på de øverste etager – heriblandt biograferne – i dag lukkede. Men der er ikke sket meget på de tre år, der er gået, siden Jens Jordan overtog centret:
»Der er opstået nye planer, og derfor trækker det ud. Men det er fortsat planen, at der skal være hotel – og på stueetagen skal der være butikker, som der er i dag,« fortæller Jens Jordan fra øen Guadeloupe i Caraibien.

Beskidt
Men på stueetagen er man imidlertid ikke specielt begejstret for de nye ejeres måde at køre centret på, mens planerne udtænkes.
Især lukningen af biograferne har kostet de tilbageværende butikker mange kunder.
Men også de nye ejeres vedligeholdelse og markedsføring af centeret er der stor utilfredshed med. Ejer af restauranten Shawarma, Lisbeth Skanderup, fortæller:
»Da vi lejede os ind i centret, var der biografer, aktiviteter og underholdning. Det er der ikke mere. Det eneste, vi får lov til i dag, er at betale den samme husleje som altid. En del af vores leje går direkte til rengøring, vagt og markedsføring. Men Scala er ikke blevet markedsført nogen steder, siden de nye ejere er kommet til.«
»Her er rædselsfuldt. Her er nedslidt, snavset og ulækkert. Der bliver ikke gjort ordentligt rent,« tilføjer hun.
Samme følelse havde bestyrer for sandwichbaren Sunset Boulevard, Stefan Hansen. Derfor har han nu taget konsekvensen og lukket sin restaurant. På et skilt, der hvor restauranten engang lå, står der:
»Vi har lukket Sunset Boulevard på grund af de dårlige forhold i Scala.«
Stefan Hansen, forklarer:
»Der bliver ikke gjort noget som helst fra udlejerens side. Man lader bare stå til.«

Kanonføde
Lisbeth Skanderup mener, at ejerne blot benytter lejerne som kanonføde:
»Vi bliver bare brugt som nogle, der betaler husleje og får det til at se ud, som om centret er åbent. Vi bliver misbrugt. Vi skal ligge her, mens ombygningen foregår – så ryger vi ud,« gætter hun. Ejeren Jens Jordan er ikke meget for at tale om kritikken.
»Det vil jeg ikke til at diskutere, bare fordi du har talt med nogle utilfredse lejere.«
– Men de betaler husleje...
»Det vil jeg ikke tale med dig om. Det egner sig ikke til en avispolemik.«
Som en følge af de dårlige forhold falder antallet af butikker og restauranter i Scalas stueetage støt. Lisbeth Skanderup har dog ikke tænkt sig at gå frivilligt:
»Jeg håber stadig på det bedste. Desuden er min restaurant nul kroner værd i dag, fordi centret ser ud, som det gør. Så hvis jeg opsiger min kontrakt nu, har jeg mistet mange penge.«
Lejekontrakterne i Scala er også meget forskellige, og Stefan Hansen fra Sunset Boulevard kunne ikke have opsagt sin, før han gjorde det:
»Vi havde en uopsigelig kontrakt. Så først da den udløb i december, kunne vi sige lejemålet op – havde vi gjort det før, skulle vi have betalt huslejen for hele perioden,« siger Stefan Hansen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her