Læsetid: 1 min.

’Skattebluff’

Hvor skal pengene til skattelettelser komme fra?
28. februar 2003


Reaktioner
Frank Jensen, politisk ordfører (S):
»Regeringen skubber en mega-regning foran sig. Der er ved at gå ’Farum’ i denne regering. Det bekymrer os dybt. Når regeringen skubber så store ubetalte regninger foran sig, bliver de på et tidspunkt indløst ved nedskæringer i den offentlige sektor.«
»Derfor er det et bluff-nummer, at reformen skal skaffe op til 13.000 flere personer i arbejde. Flere fyres i kommuner og amter, skønt arbejdsløsheden allerede stiger«.
Pia Kjærsgaard, partileder (DF):
»Hele udspillet kommer ikke igennem, som det ser ud nu. Det er regeringens udspil. Vi vil selvfølgelig prøve at få en anden prioritering, så butiksassistenten evt. kan få noget mere«.
Anders Samuelsen, skatteordfører (R):
»Den helt store udfordring for regeringen er, om den faktisk kan finde finansieringen til skattelettelserne. Regeringen har kun lovet at være tilbageholdende med de offentlige udgifter de næste seks år. Det vil være dårligt for dansk økonomi, hvis regeringen i de næste år kommer i klemme med garantier ved f.eks. at forfalde til at uddele nye populistiske ældrechecks. Hvis ikke finansieringen findes, er lettelsen uansvarlig«.
Morten Homann, skatteordfører (SF):
»En familie med to voksne og to børn kommer til at betale en velfærdsregning på 8.000 kroner om året, fordi regeringen skærer i væksten i de offentlige udgifter, så det bliver nødvendigt at skære i velfærden. Der bliver flere ældre og flere børn, og de stigende udgifter til dem vil spise mere end den ramme, regeringen afsætter til vækst i de offentlige udgifter«.
Pernille Rosenkrantz-Theil, skatteordf. (EL):
»Udspillet vil føre til yderligere nedskæringer på velfærden i kommuner og amter i de kommende år. De nedskæringer vil selvfølgelig ramme arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og pensionister hårdest, og de grupper får oven i købet ikke nogen skattelettelse overhovedet«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her