Læsetid: 1 min.

Sparerunde på Information

Trods svagt stigende oplag er besparelser i redaktionen nødvendige
27. februar 2003

Fra vor helt egen verden
Budgetforbedringer på i alt to millioner kroner bliver resultatet af de økonomiske indgreb, der nu er foretaget i Informations økonomi.
Indgrebene er en konsekvens af den gradvise udfasning af pressestøtten, som Information gennemgår de næste par år og de generelt dårlige annoncekonjunkturer, der har ramt hele dagbladsmarkedet.
Nødvendig konsekvens
»Allerede tidligt i regnskabsåret reducerede vi det teknisk/administrative område med halvandet årsværk, og vi har nu også måtte beskære redaktionsbudgettet,« siger Informations adm. direktør Henrik Bo Nielsen.
»Det er en beklagelig, men nødvendig konsekvens, at vi har måttet reducere med tre årsværk, men kun ved at gribe ind nu har vi kunnet sikre fortsat sammenhæng i Informations økonomi.«
»Stort set alle dagblade har det seneste år gennemført tilsvarende runder, og Information skal ud over konjunkturhensyn også skaffe plads i økonomien til at udfase pressestøtten. Desværre kunne frivillige fratrædelser kun dække et enkelt årsværk, men hele indgrebet har været foretaget i tæt dialog med de faglige tillidsrepæsentanter,« siger Henrik Bo Nielsen.
Informations oplag er fortsat svagt stigende, og seneste regnskabsår sluttede med et mindre overskud.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her