Læsetid: 5 min.

Storebror – nu med ekstra silikone

Big Brother er stået op af graven, stivet af med silikone og støttet af B.T.’s chefredaktør, der allerede har fået en stangliderlig vækkelsesprædikant på forsiden
28. februar 2003

Klokken er 12.30 dansk tid, og der er ro i kavalergangen. Den unge frk. Kragenskjolds silikoneforstørrede bryster hænger ubevægelige, fordi den danske kvinde – stiv af flyskræk – befinder sig i en flyvemaskine 10 kilometer over Atlanterhavet på vej mod den amerikanske østkyst.
En stewardesse ruller stille ned ad midtergangen med sin madvogn, adskillige passagerer blunder uskyldigt, og det suser hyggeligt fra de toptunede jetmotorer, som sikkert bringer flyet nærmere målet.
Og netop da indtræffer katastrofen. Netop da.
For helt at forstå alvoren og rækkevidden af flydramaet bør man vide, at to gange 150 gram silikone ikke er noget at spøge med. Silikone bruges normalt til at tætne revner, fuger og samlinger i badeværelser – sluppet løs inden i et menneskes krop kan substansen være dødbringende, og inden i en passagerflyvemaskine 10 kilometer over Atlanterhavet på vej mod den amerikanske østkyst savner man simpelthen ord for, hvor farlig silikone kan være. Overvej lige, hvor let eksploderende silikone kan tilføje en sagesløs medpassager et blåt øje, rive hul i siden af flyet og skaffe frk. Kragenskjold, der er erklæret christianit, en terroranklage på halsen.

En villaformet gaben
Men vi går for hastigt frem. Historien starter for to år siden, da fjernsynskanalernes smalsporede lillebror, TvDanmark, indfører virkeligheden, bedre kendt som reality. Virkeligheden består i at lukke en flok ekshibitionister inde i et villaformet fjernsynsstudie med indlagt rindende vand og lade alle nyfigne se på, mens de tilfangetagne keder sig gennem deres livs længste måneder.
Den udspekulerede straf kaldes Big Brother, hvis mest prominente indsatte fra starten var Pil, ja netop den omtalte delvist kunstige kvinde Pil Kragenskjold med de tre fordele (den tredje var hendes aftale med Ekstra Bladet om at berette der om sine oplevelser med virkeligheden).
På torsdag begynder TvDanmark at sende Big Brother for tredje gang. Som en historisk gestus af dimensioner er Pil atter med, og programmet har fået det officielle tilnavn V.I.P., idet man udelukkende vil få personer at se, som er næsten lige så vigtige og kendte som Pil.
TvDanmark har skiftet fanblad – væk med Ekstra Bladet, der åbenbart ikke anses for seriøst nok til at dække dette kyndige eksperiment med danskernes tålmodighed, og ind med B.T.

Barmbombens dobbeltlunte
Ud på aftenen torsdag den 13. februar 2003 vandrer B.T.’s chefredaktør, Kristian Lund, hvileløst rundt på det chefredaktionelle hovedkontor. Ak, hvad skal han dog stille op. Næste dag skal B.T. atter udkomme, og han mangler en nyhed til forsiden. Han dropper en indskydelse om at sende en avis med hvid forside på gaden. Det går nok ikke, vil kunne skabe præcedens og irritere den norske aktionær.
Så er det, han kommer i tanke om P.A.T., altså Pilestrædes Automatiske Trækningssystem. Chefredaktøren aktiverer systemet og kapow – fredagens forside sidder lige i kassen: »Pils bryster sprang i luften«.
Nu er der måske nogle, som synes, at de har læst den nyhed før. Rigtigt, det er hele pointen. P.A.T. konstruerer nemlig på få sekunder morgendagens forsidenyhed ved at genbruge en gammel nyhed. Bæredygtigt!
Den pågældende fredag kan P.A.T. virkelig bryste sig af at have leveret varen. Nyheden om barmbomben ramte pressens spalter første gang i 2001, og selve det beskrevne flydrama fandt sted for hele fem år siden.
B.T. belønner sin egen effektivitet ved at oprulle den skinbarlige gyser på side 10, 11 og 12. Systemet er så viseligt indrettet, at de genbrugte nyheder af hensyn til bladets mange tilsyneladende hukommelsessvækkede læsere får flere avissider, jo ældre de er. Så når B.T. om et par år når frem til den gamle nyhed, at fhv. sømandsboss Preben Møller Hansen har åbnet noget, han kalder Den Danske Kro med flæskesvær som eneste punkt på menukortet, vil B.T. beskrive, analysere og anmelde denne kulinariske sensation i et særtillæg på samfulde 30 sider.

Historisk silikoneansamling
Samtidig med de chefredaktionelle sindsbevægelser i Pilestræde sker der opsigtsvækkende ting i den ellers så fredelige norske by Fornebu, der kun er kendt for to ting: Stedet, hvor de rustende rester af Oslos gamle lufthavn, der lukkede i 1998, ligger. Og stedet, hvor det tyndslidte norske Big Brother-hus fortsat hænger på, takket være udlejning til TvDanmark, der har flyttet de danske optagelser til Norge. Fornebu er i disse dage på den anden ende, for i den ene breder sig verdenshistoriens mest berømte silikoneansamling, Gitte Stallone Nielsen. Prøv at få den til at springe i luften, Pil!
TvDanmark har i det hele taget ved optagelserne til Big Brother V.I.P., der afsluttes om et par dage, stillet himmelhøje krav til deltagernes silikonefrekvens. Alle skal have en rem af huden, undtagen Lise-Lotte Lohmann, som selv har spist sig til sit voluminøse brystparti, og sjælesørgeren Carl-Mar Møller, som kan nøjes med hår på brystet, hård forhud på hjernen og beredvillige råd på Big Brother-hjemmesiden om hvilke forbilleder, han mener, den opvoksende ungdom bør have, nemlig blandt andre Schmeichel, Kenter og Jønke – ikke at forveksle med et advokatfirma af næsten samme navn.
Et andet af TvDanmarks ubønhørlige deltagerkrav er ultimativ kendthed, hvorfor man i dyre domme har entreret med Michael Christian Teschl, Thomas Bickham,
Gigi Li Fredie-Pedersen og Helena Blach Lavrsen, der ikke behøver nærmere præsentation. Også Bashy Quraishy og Morten Messerschmidt deltager, hver især landskendte for at have haft læserbreve i Information.

Far tilgivet
TvDanmarks programdirektør Bjarne Bo Berthelsen tager ingen chancer, når det gælder samarbejdet med B.T. Derfor har han på forhånd sikret sig en skandale ved at placere den opvakte prædikant Moses Hansen i det fornebuske lysthus.
Så var forsiden klar den 24. februar med den gamle nyhed, at Moses Hansen ikke går i et med tapetet. B.T. kunne opremse bemærkelsesværdige karakteristika fra prædikantens føromvendte fortid, bl.a. forsøg på at slå en spæd datter ihjel ved at knalde skrighalsen i væggen og dubiøse seksuelle aktiviteter ved synet af og tumlen med mindreårige.
Dagen efter, og det var såmænd en stille tirsdag, kunne B.T. så belejligt rydde forsiden for at fortælle, at den hellige mands nu voksne datter tilgav sin far både den ene og den anden aktivitet.
Efter al denne livsglæde kan konkurrenten Ekstra Bladet kun være med på en surmuler, og det er man så. »Føj,« skriver dansk puritanismes fremmeste talerør.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her