Læsetid: 1 min.

Suverænitetens diskurs

13. februar 2003

»Suverænitet er i de sidste par år trådt ind i et nyt diskursivt felt i USA. Suverænitet betyder nu, at USA kan og vil handle uagtet al fornuft og overenskomst, henholdsvis fornuften og overenskomsten bliver instrumentaliseret med henblik på at legitimere bestemte handlinger. Det betyder også, at USA’s suverænitet kommer i første række, og at andre staters ikke tør reklamere med samme suverænitet,« mener den amerikanske kønsteoretiske litteraturforsker, Judith Butler, i Frankfurter Rundschau.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu