Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

21. februar 2003

(2. sektion)

Ny film
*Pigen fra Paris Mathilde Seigner og Michel Serrault spiller hovedrollerne i Christian Carions Pigen fra Paris, et hyggelig lille drama med humoristiske undertoner og med en originaltitel, som betyder noget i retning af, »enlig svale gør ingen sommer.«
En titel, som refererer til historien om unge, smukke Sandrine (Seigner), der forlader et velbetalt it-job i Paris for at uddanne sig som landmand og ender med at købe en gård i Alperne. Gårdens ejer, Adrien (Serrault), er en gammel gnavpot, som ikke tror på, at Sandrine kan klare det hårde liv på landet - ikke mindst de lange, kolde vintre, hvor alt er tilsneet og ensomt.
Ved salget betingede Adrien sig, at han måtte blive boende for en tid, og det er med stigende utilfredshed, at han ser Sandrine klare sig helt fint uden hans hjælp. Men langsomt drages de to stærke og trods alt ensomme sjæle mod hinanden, og et venskab opstår.
Pigen fra Paris er ikke nogen opsigtsvækkende film, men en charmerende lille fortælling om to meget forskellige mennesker, som alligevel har noget tilfælles. Serrault og Seigner gør bestemt, hvad de skal i deres sympatiske og ikke synderligt opsigtsvækkende roller, men det er i detaljerne og de små, private øjeblikke, at den ellers lidt forudsigelige film for alvor bliver levende og får et skær af poesi.
Adriens ven Jean, der ikke kan få vinduesviskerne i sin nye Volvo til at makke ret. Jeans hund, der ikke længere gider at gå tur, men hellere vil køres rundt i den flotte bil. En hangglider, som lydløst og dragende svæver rundt over det smukke bjerglandskab. Sandrine, der hjælper to små gedekid til verden, men bliver ulykkelig, da hun opdager, at de er dødfødte. Adrien og Sandrine, der danser vals til en af Adriens afdøde kones yndlingsplader. CMC
Pigen fra Paris. Instruktion: Christian Carion. Manuskript: Christian Carion og Aeric Assous. Fransk (Gloria, København og Øst for Paradis, Århus)

web.hvad.hvor
www.dreamworks.com/catchthem
*Om 14 dage er der premiere på Steven Spielbergs seneste film, Catch me If You Can, en veloplagt gavtyvkomedie om en teenager (Leonardo DiCaprio), der i 60’erne svindler sig til adskillige millioner, mens han giver sig ud for at være pilot, læge og advokat.
Tom Hanks spiller FBI-agenten, som jagter ham, og Spielberg har instrueret med den lette hånd, som gjorde hans film i 70’erne og 80’erne så gode.
På filmens hjemmeside kan man, intet nyt dér, se traileren, læse lidt mere om handlingen og skuespillerne og instruktøren og se dem selv fortælle i små videoklip. Personligt synes jeg, at det altid er spændende at høre den nu 60-årige Christopher Walken, som spiller DiCaprios far, fortælle - denne gang om tiden, Catch Me If You Can foregår i, hvor Walken var på samme alder, som DiCaprio er i filmen.
Men det rigtig fede ved hjemmesiden er muligheden for at lægge øre til bidder af John Williams’ fantastiske, drillende score, som akkompagnerer sidens 60’er-agtige layout, en utvetydig hyldest til den berømte credits-designer Saul Bass.
Det skal simpelthen opleves.
CMC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her