Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

14. februar 2003

(2. sektion)

*www.sonypictures.com/movies/adaptation/
Adaptation er en usædvanlig film, men selv om Sony Pictures, der har produceret filmen, har forsøgt, så er den officielle hjemmeside ikke så interessant, som man kunne have forventet. Visuelt og manøvremæssigt er den ganske opfindsom, med manuskriptsider, der krølles sammen, når man springer videre til noget nyt, men indholdet lader en del tilbage at ønske.
Der er klip fra Adaptation og små interviewbidder med Nicolas Cage, som spiller hovedrollen. Derudover indeholder siden alle de sædvanlige oplysninger om skuespillerne, instruktøren og selvfølgelig manuskripforfatteren, Charlie Kaufman, der har skrevet sig selv ind i den usædvanlige historie om en manuskriptorfatter med skriveblokering.
Desværre er der ingen bidrag fra Kaufman eller instruktøren, Spike Jonze, der også lavede Being John Malkovich sammen. For det mest interessante ville naturligvis have været at høre lidt om filmen og dens tilblivelse fra syrehovederne selv.
Klikker man på knappen, der angiveligt skulle give én mulighed for at læse manuskriptet, bliver man bare sendt til en webside, hvor man får lov til at læse et kort uddrag og ellers mulighed for at købe manuskriptet i bogform, skulle man være interesseret i det.
Med andre ord er det en noget skuffende hjemmeside. CMC

*www.angelfire.com/ca/computersarenotpunk/news.html
Spike Jonze har selvfølgelig også en fanside, hvor det er muligt at få mere at vide om hans person, ikke mindst Jonzes interesse for skateboarding; det magasin, Dirt, som han startede i begyndelsen af 90’erne.
Man kan også se enkelte af de musikvideoer, han har instrueret, og som bragte ham til Hollywood. Fansiden er dog ikke blevet opdateret siden midten af 2001, hvorfor mange af oplysningerne er forældede.
Men der er små, sjove historier fra personer, som har kendt Spike Jonze, og enkelte brugbare links, som kan føre én videre i en søgen efter flere oplysninger om Jonze – der i øvrigt er gift med Francis Ford Coppolas datter, Sofia. CMC

*www.beingcharliekaufman.tripod.com
Så er det noget sjovere at besøge denne hjemmeside, som er helliget Charlie Kaufman. Det er en typisk fanside med en nyhedssektion, der dagligt opdateres med de mindste ting, som har med Kaufman og hans film og samarbejdspartnere at gøre.
Der er en sektion, hvor man kan læse om Kaufmans film, både de ældre, Being John Malkovich og Human Nature, den nye, Adaptation, og dem, der er på vej, Confessions of a Dangerous Mind og Eternal Sunshine of a Spotless Mind.
Mest interessant er nok
artikel-sektionen, hvor fan-
sidens bagmand har samlet links til anmeldelser af Charlie Kaufmans film og artikler om og interviews med Kaufman, Spike
Jones og de skuespillere, der har arbejdet sammen med makkerparret.
Det er et glimrende udgangspunkt, hvis man gerne vil vide mere om Kaufman og Jonze, der begge er notorisk kendt for ikke at have lyst til at tale om deres arbejde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her