Læsetid: 3 min.

Hvordan kunne du?!

Målmanden Oliver Kahn er havnet på avisernes forsider. Mens hans højgravide kone gik derhjemme, svang han sig i lianerne. Tyskland var rystet – eller i det mindste de tyske kvinder
13. marts 2003

Fodbold
BERLIN – Ukendt går man gennem livet. Ingen lægger mærke til én, man er som tusind andre. Et nul. Man bliver ikke inviteret op i en VIP-loge på stadion, får aldrig backstage-pass til en koncert. Glem det.
Man forbliver ukendt og afskåret fra det søde liv, dømt til at arbejde. Og dø.
Verena havde andre planer.
Da hun blev 17, indledte hun sit stormløb på denne verdens tyske prominente. Et temmelig jævnt udseende og en let læspen holdt hende ikke tilbage. Sidste år kunne hun som 20-årig fortælle ungdomsbladet Popcorn om sit liv som
’luder’ – der på dansk betyder noget i retning af udspekuleret, fræk partypige, groopie.
»Jeg er helt klart ’ein luder’. Altid på jagt efter det næste kick,« sagde hun og fortalte, at hun havde mødt mange kendte mænd – især mænd med »penge, hus, yacht og en fed bil«, fandt hun attraktive. Popcorn ville vide, hvordan man kommer tæt på de kendte.
»Et lille tip: Man ankommer en dag før eventen, orienterer sig, checker ind på stjernernes hotel, låner et backstage-pass og farvefotokopierer det,« forklarede hun frejdigt.
Med dette gå-på-mod fik hun naturligvis også job på Münchens førende diskotek P1, hvor alle de kendte mødes med Boris Becker og drengene fra Bayern München over en champagnecocktail.

Det dybe fald
Oliver Kahn (33) er en tysk helt. Målmand hos Bayern München og på landsholdet, kendt for disciplin, styrke og succes. En tysk arketype, altså. I 1999 giftede han sig med sin ungdomskærlighed Simone (31), sammen har de datteren Katharina-Maria, og sidste sommer blev Simone gravid igen. Idyl uden en synlig skramme, men ulykken var allerede sket.
En aften var Kahn i byen med drengene, og de endte på P1. Verena stod i baren. Det var hende ingen kunst at komme i snak med Kahn. De dansede. Snart efter tog han hende med til World Music Awards i Monte Carlo marts 2002. De optrådte som par, men ingen lagde mærke til det.
Det var først, da ugebladet Die Aktuelle for nylig kunne bringe billederne af det turtlende par i Münchens natteliv, at myten om den renfærdige familiemand revnede. Mens han svingede sig i lianerne, gik Simone derhjemme, højgravid.
»Ja, der er en anden kvinde i mit liv,« indrømmede han i Bild Zeitung, og helvede brød løs.
Express Köln: »Kahn: Det dybe fald.«
Hamburger Abendblatt: »Oliver Kahn – et idols undergang.«
Abendzeitung fra München: »Er Kahn en skidt fyr? Tysklands kvinder diskuterer.« Inde i avisen brugte ’Tysklands kvinder’ ord som rystende, møjhund, under lavmålet, utroværdig, utroligt sårende, ingen forståelse, chokeret.

Et bordelsamfund
Historien om Kahn og kvinderne er mere end en god sladderhistorie – og mere end blot en gentagelse af, hvad andre Bayern-drenge allerede har været igennem; Klubpræsident Franz Beckenbauer fik et barn med en sekretær, træner Ottmar Hitzfeld havde i årevis en affære med en brasilianerinde. For ikke at tale om Hoeness, Effenberg, Lizarazu, Kuffour m.fl.
Det kunne man leve med, trods alt, med Kahn synes en rollemodel at gå tabt – den tyske familiefar står uden underbukser. Bladene ringede fluks til psykologerne og fik Kahn lagt på briksen: Hvad gik galt? Hvordan ser Kahn ud indeni?
»Vi lever i et bordelsamfund,« afgjorde diplompsykolog dr. Anna Schoch i Arbendzeitung og skældte ud over de dårlige forbilleder, befolkningen har, Boris Becker og den for fjerde gang gifte kansler.
»Typisk er det også, at det er en bardame. Kvinder fra dette miljø forsøger at gafle sig en velhavende fyr. I grunden en byttehandel mellem ungdom, skønhed og magt, penge.«
Verenas veninde mener, at det er kærlighed.
»Verena har egentlig aldrig haft en fast fyr, Kahn er den første. Så forelsket har jeg aldrig set hende,« sagde Jessica til avisen BZ.
Verena er flygtet til udlandet, Simone nedkom i sidste fredag, og om lørdagen skulle Kahn vogte mål i kampen mod Leverkusen.
»Holder han til presset?« spurgte boulevardaviserne i kor.
Ja, det gjorde han. Og fansene stod bag ham uden tøven.
»Jeg mærker en utrolig støtte, som jeg aldrig tidligere har oplevet,« sagde Kahn efter 3-0-sejren. Derefter besøgte han Simone på fødeklinikken. Bild tog tid – 20 minutter, og så kørte han videre til P1.
Efter 14 dages skriverier kan resultatet gøres op: De tyske kvinder har mistet forbilledet for, hvordan deres ægtemænd burde være, men hos mændene er Kahns anseelse vokset. Nu er han ikke alene den rendyrkede disciplin, styrke, og succes – han er også en rigtig mand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her