Læsetid: 2 min.

Klip

28. marts 2003

(2. sektion)

*Cinemateket Min ærede kollega, Morten Piil, kunne fornylig fejre sin 60 års fødselsdag med udgivelsen af bogen Film på hjernen, der samler en række af hans bedste filmanmeldelser gennem 40 år. Til april måneds program i Cinemateket i København har hr. Piil derfor fået lov til at udvælge en håndfuld af sine yndlingsfilm til en lille særserie. Film, som han selv, ifølge en pressemeddelelse, betegner som »øde ø-film«. På listen finder man blandt andet Asfaltjunglen, Let på tå, Lola, The Player, Raining Stones og Lamerica.
Søndag den 13. april vil det så være muligt at møde Morten Piil i Cinematekets Restaurant Sult, hvor han vil signere Film på hjernen og fortælle om bogen.
Derudover byder Cinemateket på samtlige den tyske instruktør Tom Tykwers fem film og en håndfuld film med den nu Oscarbelønnede australske skuespillerinde Nicole Kidman i hovedrollen.

*Russisk En række danske film og danske filmskabere sendes på charmetur til Moskva i april måned. Fra 5. til 27. april vil danske filmklassikere af Carl Th. Dreyer, Henning Carlsen og Jørgen Leth blive forevist et forhåbentlig interesseret russisk publikum. Og direktører, konsulenter, manuskriptforfattere og instruktører vil i weekenden den 11.-12. april deltage i et seminar om dansk film.
Også nyere danske film bliver vist i den russiske hovedstad. Blandt andet Bænken, Mirakel, Elsker dig for evigt, Midsommer og En kærlighedshistorie skal være med til at lokke rublerne op af de filminteresserede russeres lommer og gøre opmærksom på, hvad det er, vi kan herhjemme.

*Indy Det er 14 år siden, den seneste Indiana Jones-film havde premiere. Og siden da er vi mange, der utålmodigt har ventet på, at den piskesvingende arkæolog skulle vende tilbage. Nu tyder meget på, at vi ikke behøver vente så meget længere. Fransk Darabont har skrevet sit manuskript færdigt og afslører, at det kommer til at foregå i 50’erne, hvor de tre første film foregik i 30’erne. Og det forlyder, at Steven Spielberg er begyndt at lede efter locations rundt om i verden, hvor filmen kan optages. Så mangler vi bare, at Harrison Ford får sig en ordentlig frisure og sørger for at komme i form.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu