Læsetid: 2 min.

Klip

14. marts 2003

(2. sektion)

*Listemani Hvis der er noget, engelske og amerikanske filmmagasiner er gode til, så er det at lave lister: Bedste scifi-film, bedste komedier, bedste skuespillere, mest magtfulde Hollywood-personligheder etc.
I sit martsnummer bringer amerikanske Premiere en kommenteret liste over de 100 bedste filmøjeblikke.
»Et filmøjeblik kan vare et splitsekund eller det meste af en scene. Men ligegyldig hvor lang tid de varer, så tvinger de bedste os næsten til at dele følelser med karaktererne på lærredet. Det er de øjeblikke, vi husker ... og elsker at genopleve igen og igen,« står der i en introduktion til listen.
Og så bevæger vi os ellers gennem mange af filmhistoriens mindeværdige scener: Hestehovedet i filmmogulens seng i The Godfather; Dracula, der bemægtiger sig et skib i F.W. Murnaus Nosferatu; Anita Ekberg, der bader i Trevi-fontænen i Fellinis La Dolce Vita; Robert De Niro, der taler til sit spejlbillede i Taxi Driver; Brusebadsscenen i Psycho; Rummonsteret, der splatter ud af John Hurts mave i Alien; Jack Lemmon, der afslører, at han er en mand i slutningen af Ingen er fuldkommen.
Hvilket øjeblik er så det bedste ifølge Premiere? Det er scenen fra The Godfather II, hvor Al Pacino i rollen som Michael Corleone nytårsaften 1959 i Havana giver sin bror, Fredo, dødskysset og afslører, at han ved, at det var Fredo, der forrådte ham. En intens scene og en vurdering, som det trods alt er svært at brokke sig over.

*Afstemning Nu vi er ved det lidt luftige: aintitcool.com laver meningsmålinger blandt sine brugere, og lige nu kan man stemme om, hvilken Oscarnomineret skuespiller man helst ville tilbringe resten af sit liv sammen med.
Ikke overraskende kommer den yppige og charmerende Salma Hayek ind på en klar førsteplads med 5.800 stemmer, 26,6 procent af det samlede antal.
Nummer to er Nicole Kidman med 3.388 stemmer, og derefter følger Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger og Julianne Moore. De første mænd ligger på 7. og 8. pladsen, og det er U2-forsangeren Bono og den 60-årige, ualmindeligt velholdte skuespiller Christopher Walken.
Hverken Paul Simon eller Roman Polanski er særligt populære i meningsmålingen. De ligger begge helt i bunden med henholdsvis 89 og 55 stemmer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu