Læsetid: 2 min.

K’nyt

29. marts 2003


Penelope Cruz åbner Cannes
*Årets Cannes-festival åbner 14. maj med en nyindspilning af den franske klassiker Fanfan La Tulipe, der blev vist i en tidligere version med Gerard Philipe og Gina Lollobrigida på festivalen
i 1952. I den seneste version figurerer Penelope Cruz som sigøjnerpigen, der duperer en ung bonde, spillet af Vincent Perez. Instruktøren er Gerard Krawczyk.

Natsværmer-prisen 2003
*Instruktøren Jannik Johansen blev tildelt Årets Natsværmerpris, da der torsdag var officiel gallaåbning på den 14. NatFilm-Festival. Prisen består af 25.000 kroner samt et originalt kunstværk, der i år er et offset-litografi af kunstneren Tal R.
Jannik Johansen har blandt andet gjort sig bemærket med sine to novellefilm En stille død og Afsporet og til september er han aktuel med sin spillefilmdebut Rembrandt.
Af motiveringen forlød: »Jannik Johansens første spillefilm tager udgangspunkt i det frække kunsttyveri på Nivågaard for et par år siden. Selv har årets prismodtager næsten lige så frækt røvet vores filmhjerter ved højlys dag, uden vi har opdaget det.«

Besøg Lennons barndomshjem
*John Lennons barndomshjem i Liverpool blev torsdag åbnet for offentligheden af hans enke Yoko Ono.
John boede i det lille hus på Menlove Avenue med sin faster Mimi, fra han var omkring fem år gammel, til han flyttede derfra som 23-årig i 1963. Her forfattede han sange som Please Please Me og øvede med The Quarrymen og senere The Beatles.
Yoko Ono har skænket huset til det britiske National Trust med det formål, at fans skal kunne opleve den atmosfære, der inspirerede John Lennon, meddeler Dagens Nyheter.

Marilyn Monroe udstilles
*Marilyn Monroes ikon-status bliver fra 9. april-14. september hyldet ved en udstilling på
County Hall Gallery i London.
Udstillingen, der er den største af sin art i verden nogensinde, vil inkludere mere end 250 værker af blandt andre Andy Warhol, Peter Blake samt fotograferne Richard Avedon og Henri Cartier-Bresson. Udstillingens kurator Tomas Levy, en tysk galleriejer, udtaler til Independent: »Som så mange andre, har jeg altid haft en passion for Marilyn. Hun har været en stor inspiration for mange, og jeg ønskede at sammensætte en udstilling, der reflekterede hendes enorme indflydelse på kunsten og kulturen i dag.«
Udstillingen vil efter London turnere i Japan, Australien og USA.

Musikmagasin på nettet
*www.lowcut.dk er et nyt web-baseret musikblad dedikeret til rockmusikken og dens mange subgenrer. Hver anden fredag spredes interviews, features, anmeldelser, tourrapporter, film, lo-fi kunst og guide til rockkoncerter og på nettet.
Siden er skrevet på engelsk, men har også fokus på den danske rock scene.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu