Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. marts 2003


Flere nordmænd i dansk teater
*Efter Geir Sveaass, Ålborg Teater, og Janken Varden, rektor gennem fem år med arbejdsro, struktur og nytænkning på de indre linjer på Statens Teaterskole & Skolen for Moderne Dans, tiltræder endnu en nordmand en ankerstilling i dansk teater. Brian Mikkelsen præsenterede i går Sverre Rødahl som Vardens afløser pr. 1. august. Rødahl kommer fra en stilling som generalsekretær for Teater & Dans i Norden, har en bred faglig kvalifikationsbaggrund, blandt andet fra stillingen som teaterchef for Oslos Nationalteater, rektor for den statslige Teaterhøgskole samme sted og årelang erfaring inden for instruktion og teaterpædagogik.
nd

Tilskud til Pantomimeteatret
*Danisco og Tivoli har indgået en samarbejdsaftale, der betyder, at Pantomimeteatret modtager seks mill. kroner fra Danisco over de næste tre år. Samarbejdet giver Danisco ret til at anvende Pantomimeteatret og dets figurer i virksomhedens markedsføring.

Sommer, sol og Suede
*Den engelske gruppe Suede med frontfiguren Brett Anderson kommer til at stå øverst på plakaten, når Muskelsvindfonden for 21. gang turnerer landet til sommer med de grønne koncerter, oplyser Ritzau.
Grøn Koncert løber i år af stablen 11.-13. juli samt 17.-20. juli i henholdsvis Esbjerg, Odense, Århus, Blokhus, Børkop, Næstved og København.
Muskelsvindfonden gentager desuden sidste års succes Grøn Spot, der fungerer som scene for unge, lovende danske navne. De tre bands samt de resterende etablerede navne offentliggøres i slutningen af maj.

Kostbare sten
*Rolling Stones er ifølge musikmagasinet Rolling Stone musikbranchens bedst betalte, hvad angår private optrædender. Efter at gruppen blev bekendt med, at de figurerer øverst på listen over de bedst betalte, har de forhøjet prisen med yderligere otte milioner kroner.
For nylig optrådte Stones på Hard Rock Café i Las Vegas, da topchefen i lavpris-flyselskabet Ryanair holdt fest for 400 gæster. Prisen var 52 millioner kroner.
Til sammenligning optrådte Paul McCartney i sidste måned for 19 mennesker ved et fødselsdagsselskab – formedelst 5,5 millioner kroner.

Sejlads tilbage til livet
*I aften kl. 20 præsenterer Litteraturhistorisk Foredragsforening Variant Jens Blendstrup og Tobias Trier på Kasernen, Langelandsgade i Århus. D’herrer vil tage publikum med ud på en galgenhumoristisk sejlads rundt om død og kærlighed. Arrangementet er betitlet ’Vi vender om og sejler tilbage til livet. Vi lægger til i Varde’ og byder på en uhøjtidelig blanding mellem Triers salonjazz og finurlige tekstunivers og Blendstrups bidske stil.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her