Læsetid: 2 min.

K’nyt

26. marts 2003


Ledelse til Kunstråd og Kunststyrelsen
*Regeringen udpegede i går den første formand for det nye Kunstråd og udnævnte samtidig den første direktør for Kunststyrelsen, der udover Kunstrådet skal betjene Statens Kunstfond. De to personer får en central plads i arbejdet med den nye struktur på kunststøtteområdet, som Folketinget enstemmigt vedtog 20. marts. Det nye Kunstråd med fem fagudvalg erstatter 11 råd, nævn og centre i arbejdet med kunststøtte og internationalt kultursamarbejde og får eget repræsentantskab, oplyser Kulturministeriet.
Loven samt andet materiale om den nye struktur kan læses på www.kum.dk

T-dag – en hyldest til dansk teater
*Som noget enestående i dansk teaterhistorie har hele den danske teaterbranche taget fælles initiativ til den største teatermanifestation herhjemme hidtil. Dette samarbejde har resulteret i, at det i morgen er T-dag i det ganske land.
T-dag er en hyldest til dansk teater og er blevet til i samarbejde mellem branchens forskellige fagforbund, skuespillere, instruktører, dramatikere, scenografer og samtlige teatre på tværs af profil, størrelse og kunstart.
Der vil blandt andet være teatralske aktiviteter på Aarhus Teater og Entré Scenen i Århus, Nørrebros Teater, Kaleidoskop, Folketeatret, Rialto Teatret og Bådteatret i København samt Odense Teater og Gladsaxe Teater.

Tivolis jubilæumsplakat
*Tivoli fylder 160 år 15. august og har en årelang tradition for at opfordre fortrinsvis danske kunstnere til at give et bud på årets Tivoli-plakat. Den første Tivoli kunstplakat blev kreeret af Otto Nielsen i 1976 og man har gennem årene endvidere kunnet se Tivoli med blandt andre Bjørn Wiinblad, Wilhelm Freddie, David Hockney, Knud Odde og senest Maja Lise Engelhardts øjne.
I anledning af jubilæet har Tivoli valgt et manipuleret fotografi af kunstneren Erik Steffensen, der arbejder med fotografi som sit foretrukne medie, til at pryde plakaten og lokke besøgende til.
Erik Steffensens manipulerede fotografi skildrer Tivoli ved vintertid og giver virkeligheden et mere drømmende og malerisk skær.

Festival skifter ølhest
*Bryggeriet Tuborg vil til sommer ikke længere være at forbinde med Copenhagen Jazz Festival. Efter mere end 20 års samarbejde med jazzfestivalen og efter flere år med beskæring af støtten, afbrød Tuborg sidste år endeligt samarbejdet. I år er Bryggerigruppen (Faxe, Ceres, Albani, Thor og Maribo) trådt til som festivalens tørstslukker med Royal Export som flagskib. Bryggerigruppen er dog langt fra ene om at understøtte festivalen. Copenhagen Jazz Festival, der 4.-13. juli vil fejre sit 25 års jubilæum, er ikke mindst muliggjort med støtte fra Kulturministeriet, Københavns Kommune, Nordea Danmark Fonden, HUR (Hovedstadens Udviklingsråd) og en privat giver, hvis navn endnu ikke er offentliggjort. cmh

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her