Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. marts 2003


Dalí-maleri stjålet fra fængsel
*En original olieskitse af den surrealistiske maler Salvador Dalí, blev i weekenden stjålet fra New Yorks største fængsel og erstattet med en forfalskning, skriver New York Times.
Skitsen stammer fra 1965, hvor Dalí skulle have besøgt Rikers Island fængslet for at holde en kunstforelæsning. Han måtte imidlertid aflyse på grund af sygdom, og sendte billedet som kompensation. Billedet forestiller korsfæstelsen og er uden titel. Dalí havde anført: »Tilegnet spisesalen til fangerne i Rikers Island,« hvor billedet også hang i årevis, indtil en fange kastede en kop kaffe på det, og det blev flyttet til fængslets lobby. I 1985 blev skitsen vurderet til 1,2 millioner kroner, og det anslås, at værdien er tredoblet i dag.

Starck-udstilling i Paris
*Huse i samlesæt, stole, brugskunst, motorcykler og tøj er blot nogle af de design-klenodier, som branchens enfant terrible har sat sin kunstneriske signatur på.
Pompidou Centrets Museum of Modern Art har netop slået dørene op for en ny omfattende udstilling, tilegnet multidesigneren. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Starck selv, og har til formål at lukke de besøgende ind i designerens univers på en anden måde end ved blot at udstille værkerne. Starck forklarer således både produktet, processen og motiveringen bag, så publikum får indblik i en ellers hermetisk lukket verden.
Det er første gang i designerens 30 år lange karriere, at et museum får tilsagn til at lave en udstilling om ham. »I mere end 20 år har jeg gjort alt, hvad jeg kunne for at forhindre udstillinger om mit arbejde, men nu synes jeg, at det er sjovere, at der bliver lavet en, mens jeg stadig kan se den, i stedet for når jeg er død,« udtaler Starck ifølge The Herald Tribune.
Udstillingen kan besigtiges frem til 12. maj.

Musikere strejker
*Digitalt genereret musik eller live-musik? Dette spørgsmål ser ud til at blive genstand for en strejke blandt Broadways musikere.
Digitalteknikken gør i praksis musikerne overflødige og faget kæmper nu for, at et minimum af musikere skal spille ved musicalopsætninger.
Teatergængerne foretrækker levende musik, men de der har købt billetter til en af de 19 forskellige daglige musicals på Broadway, kan meget vel komme til at finde sig i at indtage skuespillet til digital playback, skriver Dagens Nyheter.

Velgørende kunstauktion
*37 danske kunstnere har sagt ja til at donere et kunstværk til en stor auktion, der afvikles 20. marts. Alle indtægter går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og kræftafdelingen på Aalborg Sygehus. Blandt kunstnerne er Bjørn Nørgaard, Ejler Bille, Bent Exner, Mogens Leander, Peter Martensen, Monica Ritterband, Lars Calmar, Leif Sylvester, Esben Hanefaldt, Jarl Friis Mikkelsen, Poul Winther og Knud Erik Færgemann. Initiativtager er den nordjyske kunstner Kirsten Teller Bjerregaard. Auktionen ledes af tv-værten Ole Stephensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her