Læsetid: 2 min.

K’nyt

1. marts 2003


Oscar angribes af feminister
*En gruppe feminister har lanceret en kampagne for at protestere mod det, de kalder en »hvid, mandlig dominering« af Oscar-uddelingen og den amerikanske filmindustri, skriver BBC. Gruppen kalder sig selv Guerrilla Girls, og planlægger at afdække en plakattavle i Los Angeles i dag, der sammenligner antallet af kvinder i det amerikanske senat med filmindustriens ditto. Plakattavlen proklamerer, at »selv det amerikanske senat er mere progressivt end Hollywood.« Der er 14 kvinder blandt senatets 100 medlemmer – til sammenligning er kun fire procent af filminstruktørerne i Hollywood kvinder.
»Vi fastholder, at i det 21. århundrede, må ringe, ringe, ringe tal som disse nødvendigvis være resultatet af diskrimination, ubevidst, bevidst eller begge dele,« udtaler gruppen.

Sydafrikansk vold sælger
*Sydafrika har rygte for at være et af de mest voldelige lande i verden med 18.000 mord pro anno. Det betyder, at der findes en stor brudflade af forbrydelser at vælge iblandt, noget der giver ophav til et nye marked for tv-serier.
To af disse, Criminal Minds og Code Red, bliver nu eksporteret, således at den resterende verden skal kunne se, hvor forfærdeligt det er at leve i landet.
Criminal Minds er et dokudrama, der gennemgår flere af Sydafrikas værste forbrydelser. Code Red følger ambulancepersonale til akutte situationer. Blandt køberne er satellit-kanalen Reality-TV, som får rettighederne til at sende de sydafrikanske serier til Europa, Asien og Australien.
Med et sådant morbidt fokus forstærker Sydafrika et allerede skævt syn på landet, men det synes ikke at bekymre reality-tv sælgerne.

Amatørmusikfestival 2003
*I dag fungerer Rytmeposten i Odense som udstillingsvindue for landets bedste rockamatørmusik. Vollsmose Musikforening inviterer til en musikfestival, hvor ideen, planlægningen og bandtilmelding er foregået på nettet. I år medvirker omkring 50 musikere fordelt på 12 bands. Festivalen strækker sig over 10 timer med stor variation af musikgenre.
www.amatoeraften.dk er lavet af frivillige unge, primært fra Vollsmose-området.

Dustin Hoffman T-shirt på auktion
*Fra 3. marts kan man via internetauktionen www.qxl.dk byde på en celebrity-T-shirt, som skuespilleren Dustin Hoffman har signeret samt lavet en lille kærlighed/fred-skitse på. Halvdelen af buddet på dette bomuldsklenodie vil blive foræret til Børns Vilkår. Auktionen slutter 13. marts og startbuddet er en krone.

Albertes svenske spor
*Alberte udgiver 3. marts sit første studiealbum i fire år, Svenske spor. Albummet rummer danske oversættelser af svenske sange med rødder i visetraditionen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her