Læsetid: 1 min.

K’nyt

22. marts 2003


Fire nye forskere på Statens
*Statens Museum for Kunst har ansat fire nye forskere. Pengene til slig oprustning er både offentlige og private. Lene Bøgh Rønberg er blevet ansat på et forskningsprojekt, der skal afgøre om Rembrandt-værkerne på museet er af mesteren selv eller en af hans elever. Eva de la Fuente Pedersen er blevet ansat for at forske i ældre europæisk kunst. Dorthe Aagesen skal hellige sig området Modernisme, og endelig skal Thomas Lederballe forske i Dansk kunst i 1700-tallet. Afhængig af kulturministeriets eventuelle velvilje over for museets dispositioner håber man at kunne skride til flere ansættelser, bl.a. vil man gerne have ph.d.-studerende inden for områderne Dansk kunst i 1960’erne og 1970’erne og Hollandsk tegnekunst.

En procent flere besøger museer
*Danmarks Statistik oplyser, at der sidste år var i alt 9,7 mio. besøgende på de 271 danske museer, der indgår i statistikken.
Det er en stigning på 68.000 eller en procent i forhold til 2001, og det er et brud med de senere års faldende besøgstal. Topscorer blev Louisiana med 588.000 betalende gæster, 34 procent flere end året før. To og tre på listen blev Nationalmuseet og Glyptoteket.

Public service på kontrakt
*Kulturminister Brian Mikkelsen (K) præsenterede fredag et udkast til de såkaldte public service-kontrakter, skriver Ritzau. Det er angiveligt historiens første forsøg på fra regeringsside at gribe detaljeret ind programfladerne på DR og TV 2, hvorfor repræsentanter fra de to kanaler har siddet med ved forhandlingerne. Indholdet af
Brians embedsmænds udkast går på mere dansk musik i DR, og at kvaliteten og antallet af nyhedsudsendelser i TV 2 skal holdes, selv efter en privatisering. DR skal også »medvirke til at fremme integrationen«. Det kræver måske lidt mere end en vejr-neger.pa

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu