Læsetid: 2 min.

K'NYT

18. marts 2003


Edvard Munch i Wien
*Albertina-museet genåbnede i fredags efter en omfattende ombygning med en stor udstilling af den norske ekspressionist Edvard Munch (1863-1944). Udstillingen omfatter 60 malerier og 140 arbejder på papir. Museumsdirektøren fortæller, at han valgte Munch til genåbningsudstillingen, fordi han er »en klassisker i moderne kunst« og fordi han er »en af de få store kunstnere, sammen med Dürer, Rembrandt og Goya, hvis grafiske værker er mere relevante end hans malerier.«

MarcChagall i Paris
*Grand Palais i Paris har åbnet en udstilling med 180 værker af Marc Chagall (1887-1985). Udstilling spænder over alle Chagalls 70 produktive år, fra ungdommen i Vitebsk i Rusland til døden endelig fandt sted i Saint Paul de Vence. Udstillingens kurator, Jean Michel Foray, fortæller til El País’ journalist, at »det religiøse var en af ledetrådene i hele hans livsværk,« hvorfor »tanken om abstraktion, hvilket er lig med en verden uden Gud, forekom ham uacceptabel.« Kuratoren mener også, at »det er en fejl at tro at Chagalls talent er opbrugt i 1924 med eksilet.«

Historiker udfordret til duel
*En læserbrevsskribent i det højreorienterede spanske dagblad ABC har udfordret den nordamerikanske historiker Henry Kamen til en duel på kårder. Årsagen til slig vrede er Kamens bog Spain’s Road to Empire, der for nylig er udkommet på spansk. Bogen tilbageviser den etablerede myte om de spanske conquistadorer: En episk fortælling om imperiebyggeri udført af modige, loyale spaniere til deres konges og fædrelands hæder og ære. I stedet skildres folk som Hernan Cortés og Francisco Pizarro som brutale og nådesløse egoister, der kun brugte den spanske krone som et påskud.
Direktøren for Det Spanske Historiske Akademi, Antonio Rumeu de Armas, udtaler i følge The Guardian: »Det værste er den morbide lidenskab, hvormed han defamerer historien.«

SUT på Frederiksberg
*Den just fra Paris hjemvendte digter Søren Ulrik Thomsen gæster i aften kl. 19.30 Frederiksberg Hovedbibliotek, hvor han vil læse op af sine digte og gå i dialog med publikum. Som titlen på hans seneste digtsamling, Det værste og det bedste, antyder, handler bogen om det mest vidunderlige og det mest rædselsfulde i digterens tilværelse. msk

Minimal Portal
*På internetadressen www.minimalportal.dk findes et efter eget udsagn »subjektivt, afslappet og dog ambitiøst forsøg på at lave et nyt kunst- og kulturtidsskrift på nettet.« Smart og ikke uappetitligt ser det i hvert fald ud.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu