Læsetid: 2 min.

K’nyt

15. marts 2003


Heavy-fans i brummen
*14 unge tilhængere af forvrængede el-guitarer og agiteret langt hår er ved retten i Cabablanca i Marokko blevet idømt fængsel i mellem en og 10 måneder for at deltage i en heavyrock-koncert. Årsagen var en avisartikel, hvori journalisten havde sammenlignet de unge mænds opførsel ved koncerten med djævletilbedelse, hvilket udløste anklager for religiøse og moralske forbrydelser. mcp

Cross-over symposium
*Det Kongelige Teater, Diamanten og Charlottenborgs udstillingslokaler lægger kvadratmetre til en af sommerens mere spændende kunstneriske begivenheder. Fra 1.-6. juni afvikles Disturbances – symposium of space and movements, et hovedsageligt skandinavisk befrugtningssammenstød mellem bl.a. Athelas Sinfonietta Copenhagen, den tyske instruktør og komponist Heiner Goebbels og det atletiske strygerensemble The Gogmagogs. Deadline for workshoptilmelding er 1. april; mere på www.disturbances.org
nd

Computer-heltinder?
*Bortset fra den næsten sygeligt barmfagre Lara Croft, er der for få kvindelige helte i computerspil. Sådan lød parolen ved en nylig konference for spiludviklere i San José i Californien. flere talere mente, at industrien gør sig selv en bjørnetjeneste, når kvinder kun sjældent optræder som andet end pyntelig staffage i spillene. Visse mandlige spiludviklere hævdes at have forsvaret sig med det lettere hermetiske udsagn, at kvinderne først optræder på de højere levels.

Orgasmisk Yoko Ono
*Kun få uger efter sin 70-års fødselsdag nuppede en læderklædt Yoko Ono mikrofonen på Club Arc, et dunkende diskotek i New York, og underholdt med umiskendeligt orgasmisk stønneri. De inciterende lydbølger udsendtes som et, undskyld udtrykket, forspil til sangen Walking on Thin Ice, der udkom kort efter mordet på John Lennon i 1980; før flertallet af de kemisk stimulerede gæster på Club Arc overhovedet havde stukket deres ikke-sammenvoksede isser ind i verden.pa

Akademiet medaljerer
*De Kgl. Akademi for de Skønne Kunster vil over en pindemad og en festforelæsning 31. marts udnævne den franske arkitekt Jean Nouvel til æresmedlem. Samtidig vil en række ’medailler’ blevet strøet ud med løst håndled: C.F. Hansen Medaillen til arkitekt Jørn Palle Schmidt; Thorvaldsen Medaillen til billedhuggeren Ingvar Cronhammar; Eckersberg Medailler er der til arkitekterne Nille Juul-Sørensen, Erik Sørensen og Torben Schønherr, billedhuggeren Eva Koch og malerne Peter Bonde og Torben Gissel; Bindesbøll Medaljer får keramiker Jane Reumert og designer Michael Jensen og endelig går N.L. Høyen Medaljen til forlægger Torsten Bløndal og kunsthistoriker Poul Vad. Tillykke.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu