Læsetid: 4 min.

Saddam Hussein truer med beriget moral

Afsløring af hidtil ukendt masse ødelæggelsesvåben sætter faderen og sønnens opbrugte tålmodighed på hård prøve
14. marts 2003

(2. sektion)

Frontrapport
USA’s krig mod Irak starter muligvis søndag eller tidligere, måske allerede om få minutter.
Fremrykningen af den kraftigt forannoncerede kampagne kommer efter, at amerikanske satellitfotos har afsløret tilstedeværelsen af et fjerde, hidtil ukendt masseødelæggelsesvåben i Irak.
»Vi vidste, at Saddam Hussein har kemiske, biologiske og atomare masseødelæggelsesvåben,« sagde Colin Powell på et ekstraordinært møde i FN’s Sikkerhedsråd i går, »men det jeg vil vise dem nu, ærede medlemmer, er satellitfotos, der afslører, at Irak besidder et våben af så langtrækkende, grusom og masseødelæggende karakter, at det må betegnes som Father Of All Weapons (FOAW).«
Colin Powell viste Sikkerhedsrådet sort/hvide lysbilleder af en udflydende plamage i ørkensandet nord for Bagdad.
»Jeg er ikke ekspert i satellitfotos,« sagde Powell, »men alle vore eksperter er enige om, at det, vi ser på billederne, kun kan være en ting: En helvedesmaskine, brygget på et af de mest ødelæggende stoffer, menneskeheden nogen sinde har udviklet: Beriget moral.«
»Hvad vi har hér, er ikke antydninger eller gisninger, men derimod et uigendriveligt bevis på, at Saddam Hussein er i besiddelse af en pave.«
Iraks moralske masseødelæggelsesvåben har indtil for få dag siden været så hemmeligt, at George W. Bush angivelig var henvist til at slå op i det ansete våbenleksikon The John Wayne Handbook of Smoking Guns blot for at læse følgende advarsel:
»Pope; (the) n.: Devastating. I aint kiddin’ folks. Take cover before all hell breaks loose.«
På hjemmesiden GunShop.com har Pentagon offentliggjort tegninger af det moralske masseødelæggelsevåben.

Paven er udformet som en krumrygget mellemting mellem et missil og en agurk, beklædt med en lille hvid kapsel, som beskytter den dødbringende ladning af beriget moral. Paven kan forveksles med en nobel ældre herre, men forskellen ses let, idet paven er svøbt i en ultralet aluminiumkappe, der beskytter imod radardetektion.
Våbnet bevæger sig ufattelig langsomt fra sted til sted i f. eks. ørkensand, men kan til gengæld transporteres med stor præcision gennem alle slags terræner af særligt trænede kardinaler. Ved detonation er våbnet i stand til at udsende bandbuller eller voldsomme moralske opstød, der er usynlige for en radar, men som kan lamme millioner af mennesker verden over.
Når først en pave er i udbrud, kan det tage i hundredvis af år, før effekten af de moralske rystelser lægger sig. Militærstrateger har sammenlignet paven med en moralsk megafon, der går i selvsving ved lyden af sine supersoniske salver. Ødelæggelserne er ufattelige:
»Selv en lille bitte stump moralsk ammunition som f. eks. ’Giv fred en chance’ kan, hvis den udslynges af en pave, have en fuldkommen knusende effekt på enhver krigselskende borger i den frie verden,« siger Field Desert Commander Tony Franks, US Army.
»Jeg tør slet ikke tør tænke på, hvad der sker, hvis Irak affyrer paven,« siger Franks, »en simpel salve som ’Du må ikke slå ihjel’ ryger direkte gennem hjerneskallen på ubeskyttede ofre og kan lægge en civilisation i ruiner på sekunder. Våben som paven er en tikkende bombe under demokratiets retfærdige kamp for verdensherredømmet. Det får atombomben til at ligne en tyggegummiboble.«
»Vi har bedt vores militærteknikere skitsere et udkast til et senilskjold, der kan forhindre og forebygge angreb med våben af den her karakter,« sagde forsvarsminister Donald Rumsfeldt i aftes under en festtale i Våbenindustriens Lysthus i Las Vegas, hvor Rumsfeldt blev kåret til »Årets Søn-Af-En-Kanon«.
Chefen for våbeninspektørerne, Hans Blix, afviser blankt, at de amerikanske satellitbilleder er et bevis på, at Irak har udviklet en pave. Det fik sent torsdag USA’s udenrigsminister, Colin Powell, til i den direkte tv-udsendelse 60 Bullets at gå skarpt i rette med Blix og true med handelsboycot.

Kan man stole på en mand, der udgiver Ugens Rapport?« sagde en tydeligt irriteret Powell, »det, vi så i ørkensandet, var ikke et fata morgana, det var en fuld kampklar pave. Hvis jeg nogen sinde har set en rygende pistol, så er det paven. Det er jo lige, så røgelsen står ud ad næsen på ham.«
Powell tilføjede ,at amerikanske efterretningskilder har sporet produktionen af paven til en uskyldigt udseende pizzafabrik i nærheden af Rom, og indtil Italien udleverer alle tilgængelige oplysninger om virksomheden Vatikanet A/S, der efter sigende drives af en polsk oblatmogul ved navn Johannes Poulsen, opfordrer Colin Powell alle rettænkende amerikanere til at boycotte italienske produkter.
»Make war, not pizza,« sagde Powell i en følelsesladet appel til nationen.
George W. Bush havde i aftes følgende kommentar til afsløringen af Iraks moralske masseødelæggelsesvåben:
»Vores tålmodighed er brugt op. Det var den også i sidste uge, men nu er den brugt dobbelt op. Vi sender ikke 225.000 mand og lige så mange tons plutonium-armerede bunker-busters om på den anden side af jorden for at ligge på maven for paven. Det mener faderen, det mener sønnen, og nu tager vi hele hånden. Spillet er ude.« Siger altså USA’s præsident, der tilføjer, at krigen starter om et lille øjeblik.

*Årets store krigsshow kan opleves på storskærm i Fælledparken. Det anbefales at reservere plads i god tid, før hele verden bliver revet væk – se tidspunktet for kampene, og bestil billetter på GunShop.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her