Læsetid: 2 min.

Underholdning eller oplysning?

28. marts 2003

(2. sektion) Tænd og sluk *Efter 16 år i Søværnet gik orlogskaptajn Dan B. Termansen på land i 1999. Nu arbejder han for Forsvarsakademiet og analyserer Irak-krigen for TV2 – Er krigen mod Irak godt tv-stof? »Det er det da, men krigen er vel også godt avisstof. Det er heller ikke så mærkeligt, for lige nu udfolder der sig nogle helt usædvanlige begivenheder i verden, hvor folk har krav på at få noget at vide. Efter min opfattelse er der intet odiøst i en intensiv dækning, så længe dækningen vel at mærke er nuanceret. Befolkningen skal nemlig oplyses og ikke bare påduttes en eller anden mening eller underholdes,« svarer Termansen. – Hvor kvalificeret er krigsdækningen så i de danske medier? »Man skal sørge for at bruge så mange kilder som muligt, dvs. egne korrespondenter, CNN, BBC, arabiske tv-stationer osv. Det er de danske medier efter min vurdering generelt gode til. Så mit svar må være, at dækningen er rimeligt velkvalificeret.« »Nu kan vi også se, at medierne begynder at dække andre ting, der sker i verden end Irak-krigen. Og det er positivt, at man nu også begynder at rapportere om andre begivenheder. For selv om krigen er vigtig, så sker der også andre ting, som folk også skal vide noget om.« – Hvordan er det at blive tv-star. Bliver du genkendt i Brugsen? »Vi medvirker i tv, fordi vi kan fortælle noget nyt. Vi kan analysere og skille tingene ad, så befolkningen bedre forstår, hvorfor og hvordan krigen udvikler sig. Men jeg har faktisk haft så travlt den sidste tid, at jeg næsten ikke har haft tid til almindelige ting som indkøb og den slags. Så jeg ved ikke, om folk ville genkende mig, og det er heller ikke så vigtigt.« »Det er derimod vigtigt, at medierne forstår og respekterer den rolle, som officerer fra Forsvarsakademiet kan spille – nemlig at analysere krigens gang, men derimod ikke levere holdninger. Vi skal hele tiden sørge for kun at være neutrale analytikere.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu