Læsetid: 1 min.

Fordi de holdt ud

De kongelige skuespillere fra ’Kasimir og Karoline’ får herved en loyalitetspris
2. april 2003

Teater
Skuespillerensemblet i Det Kgl. Teaters forestilling Kasimir og Karoline har fortjent en pris fra den spontant opståede forening Teatertilskuernes Venner. De otte kongelige skuespillere hædres med prisen ’Fordi de holdt ud’ for deres aldrig svigtende loyalitet over for forestillingen. Skuespillerne er Nicolas Bro, Maria Rossing, Kjeld Nørgaard, Benny Poulsen, Morten Suurballe, Lars Mikkelsen, Benedikte Hansen og Peter Gilsfort.
Prisen gives som en anerkendelse af skuespillernes ukuelige indsats i en kuldsejlet forestilling: Et formodentlig fejlvalgt manuskript. En tæftløs dramaturgiat-bearbejdelse. En stilstavrende oversættelse. En inkonsekvent fordanskning. En fornedrelsesforhippet tolkning. En spændingsblottet instruktion. En overraskelsesløs scenografi. Samt pliløse kostumer med privatfremhævelser.
Sammen med æren følger en moralsk støtte til skuespillere, der måtte ønske sig fritstillet resten af spilleperioden.

*’Kasimir og Karoline’ fra 1932 af Ödön von Horváth. Bearbejdelse og instruktion: Anders Paulin. Oversættelse: Henning Goldbæk. Dramaturgi: Karen-Maria Bille. Scenografi: Joachim Hamou. Kostumer: Lehna Edwall.
Indlagt klassiker: ’Kong Ubu’ fra 1896 af Alfred Jarry, bearbejdet af Anders Paulin og Karen-Maria Bille, oversat af Klaus Hoffmeyer.
Forklarende programbog på 110 sider, redigeret af Joachim Hamou, Karen-Maria Bille, Malin Waak.
Sponsorer med levende reklamestatister på scenen: Krogerup Højskole, Metro, TV 2 Zulu og Nordea.
Det Kgl. Teater i Turbinehallerne. Til 10. maj

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu