Læsetid: 1 min.

Freds- musik – ikke krig

’Make Music Not War« har ingen politiske paroler og ideologiske flaghejsninnger, mener et lille, naivt og inciterende musikalsk forsvar for den fredelige løsning
15. april 2003

Ny cd
I denne verdenspolitisk nedslående tid, hvor krigsrapporterne vælter ind og uhyggen breder sig, har en lille gruppe af jazzmusikere – de har valgt at kalde sig Danske jazzmusikere for fred – anført af den talentfulde sangerinde og sangskriver Thulla og med bistand fra Povl Dissing, lynindspillet og udsendt singlen »Make Music Not War«.
Personligt er jeg altid skeptisk, hvad angår politiske eller humanitære projekter fra kunstneres hånd. For udråbes deres gode budskab på bekostning af kunstnerisk kvalitet?
»Make Music Not War« er heldigvis en sang i en velspillet og stimulerende rytmisk iscenesættelse med Hugo Rasmussen på bas, Jeppe Gram på luntende trommer og Lisbeth Diers på sprøde congas.
Marie Louise Schmidt lægger elegante jazzakkorder på klaveret mens Jakob Dinesen og Christina Nielsen (saxofon) kolorerer med Mads Hyhne (trombone).
I centrum synger Thulla og Povl Dissing hvert et vers og forener deres stemmer i de afsluttende omkvæd. Jakob Dinesen spiller i tilgift en skarp saxsolo. Det hele lyder som noget midt imellem jazz, pop og en Kurt Weill-vise. Og det er sjovt at høre Dissing synge på engelsk med sin hemmelighedsfulde, nasale røst.

Offensiv godhed
Sangen har (heldigvis) ingen politiske paroler og ideologiske flaghejsninger, men er et lille, naivt og inciterende musikalsk forsvar for den fredelige løsning. »Make Music Not War« handler på gadeniveau om offensiv godhed fremfor tillukket surhed. Thullas tekst fokuserer på det nære og på det enkelte menneskes værdi: »When your neighbour treats you bad/don’t get mad/Why not teach him a song/then if you can make him play/he will stay/and he’ll even belong«. Det simple omkvæd kan man gætte sig til.
Det er en sang, der tåler replay, og hvis iørefaldende melodi man tager sig i at gå og nynne. Midt i de triste tidender kan den ligefrem have en vis opkvikkende, terapeutisk virkning.

*Thulla: Make Music Not War (Thulla 01)

*Singlen sælges for 40 kr. i forretningerne Stereo Studio, Rillen, Jazzkælderen,
Casablanca og på
www.thulla.net.
Overskuddet går til Amnesty International.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu