Læsetid: 2 min.

Klip

4. april 2003

(2. sektion)

*Kannibalime
Med 11 nye danske film udsendt i årets første tre måneder har 2003 været rent ud kannibalistisk for dansk film. Titlerne har ædt tilskuere fra hinanden i en uhensigtsmæssig konkurrence, der på skånselsløs vis har skilt fårene fra bukkene. Årets store vindere er Per Flys Arven og Anders Thomas Jensens De grønne slagtere. Førstnævnte har siden premieren 21. februar trukket 300.000 tilskuere og har langt fra toppet endnu, mens Anders Thomas Jensen rent økologiske slagterdrama siden 21. marts har solgt 100.000 billetter og tegner til at blive en virkelig gedigen succes. De to tilløbsstykker har uden tvivl forkortet karrieren for film, hvis salgstal ellers tegnede lovende: Se til venstre, der er en svensker, Midsommer og måske også En som Hodder og Askepop. Denne kvartet synes at stoppe ved omkring 150.000 tilskuere – ganske pænt, men langt fra pralende. Årets store tabere har været de to engelsktalende film – It’s All about Love (50.000) og ikke mindst Skagerrak, der har svært ved at nå de 30.000 tilskuere. Dertil kommer Jannik Hastrups tegnefilm Drengen der ville det umulige, som i første omgang næppe når langt over 50.000 solgte billetter.

*Susanne Bier
er for tiden i England for at gøre reklame for sin dogme-film Elsker dig for evigt, der i dag har britisk premiere i en halv snes kopier under titlen Open Hearts. Filmen er allerede blevet positivt anmeldt i april-nummeret af det ansete engelske filmtidsskrift Sight & Sound. Her skriver Vicky Wilson, at Biers film »ubarmhjertigt fokuserer på hovedpersonernes omtumlede følelser, og det fortættet intelligente manuskript af Anders Thomas Jensen sørger for, at hver situation og tilsyneladende tilfældige samtale kaster lys over personernes underliggende holdninger til økonomi, magt og kønsforskelle.«

*Elizabeth Taylor
der nu, 71 år gammel, mest helliger sig kampen mod aids, skulle have optrådt ved Oscar-uddelingen som et farvel til Hollywood. Men hun udeblev på grund af Irak-krigen. Oscar-festen blev i det hele en mulighed for at pejle stjernernes større eller mindre ’patriotisme’. Enten udeblev man eller kom og gjorde fredstegnet og/eller gik med fredsmærke på tøjet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu