Læsetid: 2 min.

K’nyt

30. april 2003


Radioen før monopolbruddet
*DR er med mere end to tredjedele af al radiolytning stadig danskernes foretrukne radiopartner, omend det snart bliver vanskeligt at fastholde dominansen i lyttermålingerne.
18. juni bortauktionerer staten to nye radiokanaler, som forventes i æteren i løbet af sommeren. Konkurrencen vil især ramme DR’s P3 og P4, mens P1 og P2 med samfunds- og kulturstoffet næppe spås den store konkurrence.
»Vi har tre millioner kunder om dagen, og det tal vil helt sikkert falde, når der kommer nye tilbud. Det er helt naturligt, og det skal vi ikke begræde. Konkurrence er godt – både for lytterne, der får mere at vælge imellem, og for DR, der får noget at måle sig med,« siger DR’s radiodirektør Leif Lønsmann.

Bidrag til musik-hus i Aalborg
*Kulturministeriet oplyser i sit nyhedsbrev, at ministeriet bidrager med 2,5 millioner kroner til opførelsen af det planlagte Musikkens Hus i Aalborg.
Musikhuset skal placeres på byens havnefront, og kommer til at rumme en musikhusdel med koncertsale og foyer samt en forsknings- og uddannelsesdel til Nordjysk Musikkonservatorium og Aalborg Universitets uddannelser i musik og arkitektur. Endvidere får Aalborg Symfoniorkester domicil i bygningen, der kommer til at strække sig over 30.000 kvadratmeter.
Byggeriet skal efter planen påbegyndes i foråret 2004 og tages i anvendelse sidst i 2006.

Nordisk børneteater i USA
*Den anerkendte amerikanske børneteaterfestival Philadelphia International Children’s Festival sætter i år fokus på nordisk børneteater.
Festivalen, der finder sted fra 30. april til 4. maj, tiltrækker, foruden de kære små og deres forældre, teaterfolk fra hele USA og viser børne- og familieforestillinger fra de nordiske lande, oplyser det danske generalkonsulat i New York til Ritzau.
Det nordiske tema er resultatet af et samarbejde mellem de nordiske generalkonsulater i New York og lederen af festivalen, Brian Joyce.
Det danske Teater TT bidrager med forestillingen Stoneface samt en mimeforestilling inspireret af stumfilmstjernen Buster Keaton.

Nyt filmsite lanceres
*Film anvendes i stigende grad i undervisningen i danske skoler, hvorfor biblioteker, skoler og gymnasier indgår i målgruppen for et nyt website, som Dansk BiblioteksCenter lancerer 8. maj, oplyser Ritzau.
Filmport.dk kommer blandt andet til at indeholde over 2.000 beskrivelser af film for børn og voksne, oplysninger om biografaktuelle film samt specifikke indgange til filmene, eksempelvis via emner, instruktører og filmatiserede bøger.
Præsentationen af siden indgår i en temadag om film, som Dansk Bibliotekscenter holder for branchen med deltagelse af blandt andre instruktøren Thomas Vinterberg.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu