Læsetid: 2 min.

K’nyt

9. april 2003


Arkitekturpris
*Den amerikansk-kinesiske arkitekt Maya Lin bliver den første modtager af den nystiftede Finn Juhl Arkitekturpris, oplyser Rit-zau. Prisen, der overrækkes ved et arrangement i Kunstindustrimuseet i København 6. maj, uddeles til minde om den afdøde arkitekt og møbelkunstner Finn Juhl. Med æren følger en check på 150.000 kroner.
I forbindelse med overrækkelsen arrangerer museet en udstilling fra 25. april - 11. maj, hvor besøgende kan opleve nogle af Maya Lins værker i selskab med Finn Juhls møbler. Prismodtageren holder endvidere gæsteforelæsning på Arkitekturskolen 7. maj.
Arkitekturprisen er stiftet af Wilhelm Hansen Fonden, som er en af de største legat- og prisuddelere i dansk kulturliv.

Kunst og fotografi på nettet
*Danske kunstmalere, tegnere, kunsthåndværkere og fotografer får nu deres egen billedbase på www.image2use.dk.
Basen er oprettet af Danske billedautorer med det formål at give medlemmer tilmeldt CopyDan-Billedkunst deres egen billedbase med digitale gengivelser af deres værker. Her kan interesserede ikke blot søge, men også købe fotografiske filer af billeder til brug for reproduktion i bøger, blade, aviser m.m.
Portalen bliver en moderne og teknisk fuldt opdateret base med mange faciliteter. Man kan tegne abonnement for cirka 300 kroner det første år og 100 kroner de efterfølgende år samt et mindre gebyr pr. billede, man vil have liggende i basen.

Dansk ensemble til New York
*Det danske ensemble Contemporánea er blevet inviteret til at spille koncert i New York på New York University 21. april i forbindelse med en koncertserie for interaktiv musik. Forud for rejsen kan man 16. april opleve Contemporánea spille elektroakustisk musik af Xenakis, Lohse, Hvidtfelt, Robert Rowe, Cort Lippe, Danielsen og Kanding på Husets Café, Rådhusstræde 13, København.
www.contemporanea.dk/contempo2003

Kontroversielt drama om 11.9
*Den klemte engelske TV-kanal Channel 4 har planer om at producere et drama om 11. september og terrorangrebene på USA. Det kontroversielle består ikke mindst i, at dramaet skal ses gennem flykaprernes øjne, skriver DR Kultur i sin netudgave.
The Hamburg Cell, der dramatiserer begivenhederne hin 11. september 2001, er skrevet af Ronan Bennett, der blandt andet er manden bag Lucky Break og TV-udsendelserne om Irlands historie, Rebel Heart.

Jan Sonnergaard i biografen
*I aften kl. 19 læser forfatteren Jan Sonnergaard op af novellesamlingen Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen i Empire Bio på Nørrebro i København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her