Læsetid: 2 min.

K'NYT

8. april 2003


Ministerens kunstformand
*Til den centrale post som formand for Kunstrådets repræsentantskab har kulturminister Brian Mikkelsen udnævnt den 53-årige musiker Anders Laursen, der tiltræder med øjeblikkelig virkning og vil bestride posten frem til 31. oktober 2007.
Laursen er uddannet civilingeniør, musiker og til daglig formand for Dansk Musiker Forbund, hvorfra han har kendskab til det danske kunst- og kulturliv.
Laursen skal stå i spidsen for det samlede repræsentantskab på 36 personer, der snart skal udpege medlemmer til Kunstrådet og dets udvalg, samt løbende følge Kunstrådets arbejde, oplyser Kulturministeriet.

Indisk film vandt publikumpris
*Det indiske udstyrs- og tilløbsstykke Devdas vandt publikumsprisen ved Årets NatFilm-Festival i København. Filmen, der er Bollywoods mest bekostelige til dato og den mest sete musical i Indien, blev for nylig belønnet med 11 indiske Oscars.
De mange natteravne der måtte gå forgæves til de udsolgte forestillinger på filmen, kan derfor ånde lettet op, idet publikumprisen på 100.000 kroner går til en dansk biografdistribution. Dette vil formentlig også trøste jyske og fynske NatFilm-biografgængere, der ikke får fornøjelsen af Devdas i denne ombæring, da den skal videre til en anden festival.

Kender du ikke John Lennon?
*Det Danske Filminstitut har givet støttetilsagn på 5,5 millioner kroner til en ny spillefilm med arbejdstitlen Kender du ikke John Lennon. Komedien handler om den musikglade svindler Willy, der bliver prøveløsladt efter fire måneder bag tremmer.
Jesper W. Nielsen instruerer og manuskriptet er skrevet af Kim Fupz Aakeson. Optagelserne starter sidst på året og hovedrollerne besættes af Thomas Bo Larsen og Lene Maria Christensen.

Potter slog Grotter
*Harry Potter har vundet en delsejr over rivalinden Tanya Grotter. Det lykkedes nemlig forfatteren J.K. Rowling at få en domstol i Amsterdam til at forhindre, at den russiske trolddomspige spredes uden for Rusland. Rowling mener, at Dmitrij Yemets børnebog er et soleklart plagiat af hendes magiske vidunderbarn. Nu har domstolen pålagt det hollandske forlag Byblos at stoppe 7.000 eksemplarer af Tanya Grotters eventyr, der har solgt mere end en halv million eksemplarer i Rusland.

Stjålet Dali-værk genfundet
*Det spanske politi har generhvervet et Salvador Dali-maleri, der blev stjålet for fire år siden, meddeler BBC. Den ubevægelige svale blev fundet hos en antikvar i Madrid, der havde erhvervet maleriet fra en kunsthandler fra Barcelona i god tro.
Maleriet, der er vurderet til 300.000 euro, blev stjålet fra et privat hjem tæt ved surrealistens hjemby Figueres.
Ifølge politiet har de mistænkte tyve forsøgt at sælge værket i London i juni 2002 på Sothebys auktionshus.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu