Læsetid: 2 min.

K’nyt

19. april 2003


Livsudstillingen
*Teaterkulturen Eudaimon, der tidligere har prøvet kræfter med Svend Åge Madsens komplekse dramatik, opsætter nu Livsudstillingen på Katapult i Rosensgade i Århus.
Temaet er identitet, og handlingen udspiller sig på Byens Museum, hvor museumsleder Antonio får et bemærkelsesværdigt tilbud: En ældre dame, Dagmar, tilbyder at forære ham hele sit liv. Hun har alt, der nogensinde har betydet noget for hende og ægtemanden, Torben, pakket ned i kasser og sorteret. Antonio bygger efterfølgende museet om til en tro kopi af Dagmar og Torbens hjem og ansætter to problemfyldte unge til at personificere ægteparret.I forestillingens spilleperiode overtager Århus Bymuseum vægpladsen i Katapult med udstillingen Århus – Stumfilmens Hollywood om perioden 1909-13, hvor byen var førende i verden med hensyn til produktionen af stumfilm.
25.-27. april og 1.-3. maj kl. 20, 26. april og 3. maj også kl. 16.

Den varme litteraturpris
*ALOA-prisen på 10.000 kroner tildeles den afghanske forfatter Atiq Rahimi for romanen Aske og jord. Af motiveringen fremgår bl.a. at: »Kontrasten mellem det nøgne, krigsherrede landskab og dette suveræne menneske er gribende og uforglemmelig. Så lille en bog, så stort et værk.« Prisen overrækkes som led i fejringen af Verdens Bogdag 23. april i Nikolaj Udstillingsbygning i København, hvor forfatteren vil være til stede.

Eksperimenter i møbeldesign
*Det danske snedkerværksted PP Møbler fylder 50 år i denne måned og fejrer begivenheden med en udstilling i Dansk Design Center i København.
exPPerimenter viser en lang række eksperimenter, prototyper og modeller, som PP Møbler siden 1952 har fremstillet i samarbejde med nogle af Danmarks fremmeste møbelarkitekter. Udstilligen giver mulighed for at se tilbage på 'det der var' og 'det der er' for de nye generationer af møbeldesignere og arkitekter.
Til 3. juni.

Dansk kultur for hørehæmmede
*23. april afholder Folkekirkens Udvalg for Hørehæmmede øst for Storebælt det femte foredrag ud af seks over temaet ’Dansk kultur ?!?’, hvor litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen vil tale om, hvad der gør dansk litteratur specielt dansk.Sidste foredrag i rækken afholdes 7. maj, hvor direktør Morten Kjærum fra Det Danske Center for Menneskerettigheder vil tale om 'Menneskerettighederne og Danmark'.
Sct. Andreas kirkes lokaler, Gothersgade 148, Kbh. K. kl. 19.30.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu