Læsetid: 2 min.

K’nyt

12. april 2003


Readings i Gadesjakket
*En gruppe dramatikerspirer har siden november 2002 deltaget i Alt Ctrl Print – et dramatikerkursus for unge i alderen 14-25 år arrangeret i samarbejde mellem Teatret Gadesjakket og DATS – Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed.
Nu har de deres tekster klar, og de skal derfor præsenteres for offentligheden. Det sker ved en række readings, hvor unge skuespilleraspiranter fremfører 15 af dramatikernes tekster i
Teatret Gadesjakket i Odense.
I dag og i morgen 12.30-17.30.

Broken Word på Vesterbro
*Spillestedet Vega i København kommer til at danne ramme for det hidtil største Spoken Word-arrangement hertillands. Spoken Word er en sammensmeltning af litteratur og musik, med arv fra beatnikkerne Jack Kerouac og Dan Turell.
Broken Word er en ny symbiose, hvor litteraturenm påvirker musikken og musikken sætter energi på litteraturen.
Aftenen byder blandt andet på digteren Peter Laugesen og Mindspray, som vil fremføre numre fra deres nye album HOWL ON!, der skriver sig ind i traditionen fra beatdigterne og deres performances i 1950-60’erne, hvor jazz and poetry blev en populær oplæsningsform. Endvidere optræder Pussyland Connection featuring Jokeren, Gordon Inc & Jazzdromorkestret samt oplæsning ved de bogaktuelle forfattere Camille Blomst og Jan Sonnergaard.
Broken Word 03. Store Vega, 15. april, kl. 20.

Design får sit eget tiedsskrift
*Designmatters er navnet på et nyt kvartalstidsskrift, der henvender sig til designere og et designinteresseret publikum herhjemme og i udlandet – artiklerne er optrykt både på dansk og engelsk. »Design er blevet mainstream. Ordet bruges af alle og i flæng. Som lokkemad, kvalitetsstempel og fællesnævner – for hvad? Skåret ind til benet er design i dag en massebetegnelse uden substans og fagligt indhold, kvalt i sin egen succes. Det vil vi gøre noget ved,« står der i lederen. Tema for det første nummer er »Brugerorienteret design«, hvor blandt andre Tor Nørretranders bidrager med »Designersex«.

Moestrups selvportræt gange 57
*På www.afsnitp.dk kan man se 57 tilfældige danskeres bud på hvordan Mette Moestrups digt M.M. (Selvportræt) kunne have set ud. Om digtene siger Mette Moestrup: »Bogens digterjeg og selvportrættet var blevet overtegnet af andre jeger, andre M.M.’er. Jeget havde skiftet sammenhæng, ligesom digtet. (...) Selv kunne jeg aldrig mere læse M.M. (Selvportræt) som ét digt, der var mit.« Samlingen kan også ses live på Istedgade 92 i København.

Information trækker fra
*Vi skrev i går i i2 temaet »Giver pengene mening«, at kulturstøtten over de sidste 25 år – ifølger kulturforsker Peter Duelund – har ligget på 5-6 procent af bruttonationalproduktet. Ikke så lidt endda. Der skulle naturligvis have stået 0,5-0,6 pct.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her