Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. april 2003


Velgørenheds-album
*En lang række kunstnere er gået sammen om at udgive en cd, som skal sælges til fordel for børnene i Irak. Blandt artisterne er David Bowie, Paul McCartney, Travis, New Order, Blue, og Avril Lavigne. I alt 17 sangere har bidraget til den musikalske velgørenhed, som udgives om et par uger i England på initiativ fra The Mirror og en krigsbørne-fond.

Lingeri fra rullestenene
*Det fashionable engelske lingerimærke Agent Provocateur har i samarbejde med The Rolling Stones udviklet en undertøjsserie med bandets berømte tunge-logo, som pryder alt fra højrøde hofteholdere til silkechemiser. Undertøjet sælges via The Rolling Stones’ hjemmeside og i Agent Provocateurs butikker i London, New York og Los Angeles, og priserne går fra 40 dollars for at par trusser til 305 dollars for en underkjole. mcp

Islandske spor
*Frem til 27. april kan man i Rundetårn se former og farver vokse ud af et vildt og forrevent landskab med lava, gejsere, kratere og gletsjere, når 42 islandske kunsthåndværkere og designere udstiller under det fælles tema: Norden.
I løbet af de seneste 10-15 år er islændingene begyndt at genopdage deres kulturtraditioner, og islandsk kunsthåndværk og design oplever en renæssance.
På udstillingen kan man opleve, hvordan den velbevarede folkekunst med rødder i den nordiske fortid går i spænd med moderne tider. De omkring 80 udstillede værker er udvalgt af det islandske projekt Handverk og Hönnun blandt 200 bidrag fra islandske kunstnere.
www.rundetaarn.dk

Nye uddannelser i børnekultur
*Børnekulturen kommer til at stå betydeligt stærkere på de højere uddannelser med to nye mastergrader inden for området. Fra efteråret bliver det muligt at tage en masteruddannelse i børne- og ungdomskultur på Syddansk Universitet i Kolding, og Kulturministeriet har netop godkendt en masteruddannelse i børnemusik ved det Jyske Musikkonservatorium, skriver webportalen www.boernogkultur.dk. mcp

Lulu Ziegler fejres af DR
*Visesangerinden Lulu Ziegler, der levede fra 1903 til 1973, vil blive fejret på 100-årsdagen 18. april med to timers udsendelse på P4 i Danmarks Radios radio, som også tegner et portræt af hende på P1. Kunstnerisk var hun inspireret af den franske visesang, men også politisk markerede hun sig som aktiv deltager i 30’ernes kulturradikale kamp sammen med sin mand, teaterinstruktøren Per Knutzon. Hun huskes for bl.a. »Vildandens sang«, men ikke mindst for »Jeg er den sidste turist i Europa«, der inspirerede Lars von Trier i filmen »Europa«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her