Læsetid: 2 min.

Kun Bogarthatte tæller

19. april 2003

Spot
Meget få ting er værre end at leje videofilm. Især hvis man er flere om projektet – der er alt for mange muligheder. Kassette på kassette lover de mest fantastiske ting, og udsagn som »Hæsblæsende action,« og »Sprudlende skuespilpræstationer,« kæmper om din opmærksomhed. Selv de mest tvivlsomt udseende film er dekorerede med et utal af stjerner, hjerter, pile og chilifrugter, som blødsødne anmeldere fra nær og fjern har uddelt.
Reelt har man kun én rettesnor: Bogarthatte. »Den her har fået fire hatte,« hører til de absolut bedste og ofte udslagsgivende argumenter i kampen for at få en hyggelig aften foran videoen.
At firehatte-argumentet ofte bliver mødt med irritationsmomenter som kommentaren »Den har jeg set,« eller »Ja, men den er jo ikke hjemme,« er ikke Ole Michelsens skyld.

Men inden længe vil de første film uden bogarthatte på coveret indfinde sig på hylderne i din lokale Blockbuster. Ole Michelsen er gået på pension og har overladt anmeldertjansen til andre – desværre.
Niels Frid har fået sit eget program på TV3 ved navn Frids Film. Det er ikke godt. Da Frid var en del af TV 2’s morgen-tv, var Frids underlige forkærlighed for mainstreamfilm et friskt pust – og det var ofte ganske morsomt at se Frid sidde og på en gang skamrose en amerikansk møgfilm og flirte med Cecilie Frøkjær. I dag er det blevet for meget, og hans nye program er ligeså ligegyldig mainstream som de film, han ynder at rose. Forleden var det filmen Chicago, der blev behandlet af en festligt påklædt kvindelig interviewer, som tydeligvis nød at være i selskab med sine forbilleder. Hun spurgte så alle stjernerne om de mest ligegyldige ting. Således blev Queen Latifah bedt om at fortælle, hvordan det er at være en stjerne, som alle på gaden genkender. Det er altså ugeblade og ikke filmprogrammer, der skal spørge om den slags.

Hvis Frids Film har en tendens til at svælge i Hollywood-stjernernes kunnen og formåen, så har Søren Høy fra Danmarks Radios Bogart-afløser, Filmland, måske nærmere en tendens til at svælge i sin egen ditto. Hans skjorter er ganske enkelt lidt for stramtsiddende til, at man for alvor gider høre på, hvad han siger – en farlig virus, som ikke kan udelukkes at have Jarl Friis-Mikkelsen som ophavsmand, men som forhåbentligt ikke breder sig yderligere.
»Det bliver vel nok svært at overtage efter Bogart,« mente mange, da Michelsen gik på pension. Og man må sige, at de fik ret.
Tilbage er der kun at sige: »Husk, at filmprogrammer skal ses i fortiden.«

*DR1 kl. 01:15 Filmland
*TV3 kl. 00:20 Frids Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her