Læsetid: 1 min.

Pritzker-prisen til Utzon

8. april 2003

Den verdensberømte danske arkitekt Jørn Utzon, der i morgen runder 85 år, har vundet den prestigefyldte arkitekturpris Pritzker Architecture Prize – også kaldt arkitekturens Nobelpris, skriver New York Times. Prisen, der er på 100.000 dollar vil blive overrakt 20. maj i Madrid, men Utzon vil på grund af sit svage helbred ikke være til stede for at modtage æren. Prisen blev indstiftet i 1979 af den Chicago-baserede Hyatt Foundation for at hædre nulevende arkitekter og inspirere til større kreativitet i branchen. Det er første gang, en dansk arkitekt modtager den.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her