Læsetid: 2 min.

Ikke så langt fra de store

19. april 2003

Spot
Forleden skete der noget ret mærkeligt. Komedieserien Venner var ikke specielt morsom. Noget med en spillemaskine, hvor der var skrevet frække navne på highscore-listen, hvorfor den ellers morsomme series morsomste karakter, Chandler, måtte spille som en gal inden han og Monica fik besøg af Ross’ søn. Det var søgt og usjovt.
Samme aften kom første afsnit af den nye omgang af Zulus hidtil lidt mystiske serie Langt fra Las Vegas – og den var morsom. Kunne det virkelig passe?
Jo, sørme så – flere gange var latter den eneste mulige reaktionsform i løbet af de 30 minutters indblik i livet på tv-stationen Jumpstart.

Casper Christensens slæng af komikere og skuespillere er med andre ord så småt ved at have fundet ind til noget ganske unikt og meget underholdende med deres danske bud på en sitcom. Man må sige, at holdet har brugt en pæn portion afsnit på at nå dette stykke vej, men alt tyder på, at det nu er lykkedes at få et særdelses seværdigt stykke tv ud af det. Det er som om, at både skuespillere og manuskriptforfattere er ved at være varme.
Ikke mindst Lars Hjortshøj, som altid er morsom, men som med sin helt igennem usympatiske og alligevel charmerende karakter, Robert, hele tiden er med til at trække niveauet op. Selv scenerne med Katja K., som fornuftigt nok er blevet tildelt en stadig mere diskret rolle i serien, får han til at blive morsomme. Og så er Iben Hjejle kommet med – og hun er jo altid både sød og dygtig. Klaus Bondam er som altid irriterende, men i dette tilfælde skal han være det, og på den måde virker han godt på tv-stationen. Sofie Stougaard er blevet mere kikset end tidligere – og det klæder hende. Det samme kan siges om Frank Hvam, som måske aldrig bliver præmieret for sit skuespil, men som alligevel fungerer – især når han har sine små kampe med Hjortshøjs Robert om, hvem af de to der er mest kikset.
Og så er der selvfølgelig Casper Christensen, som man ganske enkelt ikke kan gøre andet end at tage hatten af for. Gang på gang har han præsteret underholdning i absolut Danmarksklasse – og altid af forskellig art og uden trang til opkog af tidligere tiders succeser. Der er langt fra Tandbørste til Tæskehold til Mandril til Safari til stand-up og til Las Vegas. Og trods den genremæssige alsidighed bliver alt, hvad han rører ved, på en eller anden måde morsomt. Nu er Langt fra Las Vegas det også. Forleden var det sjovere end den sjoveste komedieserie. Det må have været et tilfælde – men det er samtidig et tegn på, at Caspers hold er inde på det helt rigtige med de nye afsnit. De er slet ikke så langt fra de store, som titlen ellers antyder.

*Zulu kl. 23.05 Langt fra Las Vegas
*Zulu kl. 19.30 Venner (gamle afsnit)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu