Læsetid: 1 min.

Thulebase til FN

30. april 2003


*Den grønlandske selvstyrekommission foreslår i en ny rapport, at Thulebasen overføres til FN-regi. Kommissionen »ser det (…) som en oplagt mulighed for et bidrag til en fredeligere verden, (…) at Thule Air Base over tid udvikles til at blive en international og altså ikke blot amerikansk varslings- og satellitsporingsstation. I medfør af denne politik bør information, som er opnået via installationerne på Thule Air Base, på sigt stilles til rådighed for og bearbejdes af det relevante FN-organ, der har til opgave at overvåge, at internationale nedrustningsaftaler bliver overholdt.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her