Læsetid: 3 min.

Farum holder stilen

Superliga-debutanten Farum har sat sig solidt på den tredjeplads, der giver adgang til næste UEFA Cup-turnering
5. maj 2003

Superliga-debutanten Farum har sat sig solidt på den tredjeplads, der
giver adgang til næste UEFA Cup-turnering

Fodbold
Forleden udløb svømmeren Mette Jakobsens ansættelse som idrætsambassadør og konsulent for Farum kommune. Herefter er Farum Boldklubs Superliga-hold det eneste, der er tilbage af tidligere borgmester Peter Brixtoftes projekt om at gøre Farum til kommunen med landets bedste idrætsfolk på landets bedste idrætsfaciliteter.
Det går til gengæld strygende, selv om Brixtofte og kommunen er afløst som superliga-holdets økonomiske garant af de to private investorer, Morten Henriksen og Allan K. Pedersen. Vognmanden og ejendomsspekulanten har reelt købt superliga-holdet og det professionelle aktieselskab i Farum for de ti millioner kroner, de proppede i foretagende før turneringsstarten i marts.
Søndag eftermiddag vandt Farum den syvende hjemmesejr i træk, 2-1 over Køge. Superliga-debutanen har sat sig solidt på den tredjeplads, der giver adgang til næste UEFA Cup-turnering, og opkomlingene puster de to førende hold Brøndby og FC København i nakken.
Alligevel er det svært at få træner Christian Andersen til at tale om topplacering og europæisk fodbold på Farum Park til efteråret. Men han er dog holdt med at tale om, at målet er ikke at rykke ned.
»Til gengæld kunne jeg godt lide at vide, hvor mange point, der skal til for at blive i Superligaen. De 36 point, som jeg fra start i foråret mente var nok, rækker i hvert fald,« sagde Andersen med skævt smilende adresse til AGF’s 4-1 sejr over OB og Viborg 3-2 sejr over AaB i Aalborg.

Prøven mod FCK
Jeppe Tengbjerg, der stod for søndagens største afbrænder, da han for tomt mål ramte stolpen – og den flotteste detalje, da han i en harmonisk bevægelse tæmmede Thomas Schultz lange stikning med højre fod og med venstrebenet hamrede bolden i nettet til 1-1, satte dog pejlemærket:
»Lad os tale om topplacering og europæisk fodbold, når vi har spillet mod FC København på lørdag,« sagde den målfarlige angriber, der var meget træt efter sin første hele kamp siden marts på grund af en rygskade.
»Hvis jeg ikke havde været så træt, havde jeg scoret et par mål mere, det skulle jeg have gjort,« konstaterede Tengbjerg efter sit syvende superligamål. Netop Tengbjerg er en spiller, som er vokset under Christian Andersens træning.
Farum-træneren er godt på vej til at blive kult, fordi han er personifikationen på en træner, der gør sine spillere bedre ved at tro på deres evner og vise dem ubegrænset tillid. De er valgt til at spille den slags offensiv fodbold, som træner Andersen vil spille – og aldrig svigter.
»Vi kan ikke andet,« som han siger.
På trods af sidste søndags 1-5 nederlag i Silkeborg afviste han klart, at Farum i starten spillede med håndbremsen trukket. Skal man oversætte Christian Andersen, så ved han og spillerne ikke engang, hvor håndbremsen sidder. Der er kun en vej – fremad, angrib og scor så mange mål som muligt.
»I må anerkende, at vi ikke spillede på at holde 2-1, men også gik efter det tredje mål. Og det er det eneste, jeg er utilfreds med i dag – vi scorede for lidt.«
At Christian Andersen og de sammenbragte drenge fra fallitboet i Lyngby og Farum har præsteret deres resultater på trods af alle økonomiske, politiske og ledelsesmæssige problemer i miljøet omkring dem, øger respekten for holdet, der var anden oprykker, fire-fem point efter Køge sidste sommer.

Betalte amatører
Derfor var det en kende paradoksalt, at Køge-træner Henrik Jensen efter bundholdets 1-2 åpegede, at Køge ikke har Farums ressourcer. De spiller på deltid, hvor vore spillere er betalte amatører, sagde Henrik Jensen.
Han klandrede sine spillere for at spille for lidt fodbold.
»Vi kæmper meget godt, men vi spiller for lidt, og der er for mange, der kigger ned i jorden, fordi de ikke tør få bolden. Det skal vi have ændret, vi skal spille mere fodbold, det er den eneste vej frem – ellers skal de ikke have mig som træner,« sagde Henrik Jensen, uberørt af, at Køge er deadlast i superligaen.
Køge kom foran 1-0 efter et hjørnespark, som Anders Alding ekspederede i eget net. Efter Jeppe Tengbjergs udligning lige før pausen, headede Dennis Sørensen sejrsmålet hjem efter nok et hjørne.
Da FC København kun fik 1-1 mod AB, der førte 1-0 på mål af Zidan og brændte et straffespark, før Todi Jónsson udlignede, mens Brøndby vandt 2-1 i Esbjerg, mistede Byens Hold førstepladsen på målscoren. Et forspring på ni point er spist op i FCK's forsømte forår.
Superligaen er igen spændende i begge ender, og Farum er med helt fremme.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her