Læsetid: 1 min.

Grønt lys for bistand til Irak

6. maj 2003

Flere humanitære bistandsorganisationer i USA har indgået et kompromis med Bush-regeringen om distribution af amerikansk statsbistand for 70 mio. dollar til den irakiske befolkning. Hidtil havde bl.a. CARE, Save the Children og International Rescue Committee afvist at arbejde under Pentagons Kontor for Genopbygning og Humanitær Bistand, der ledes af pensioneret generalløjtnant Jay Garner. Begrundelsen var, at samarbejde med militære myndigheder ville kompromittere deres neutralitet. I andre konfliktområder varetager civile myndigheder kontakten til NGO’er. Ifølge den indgåede aftale vil NGO’erne rapportere til Garner, men de bestemmer selv til hvem og hvor, bistanden skal uddeles.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her