Læsetid: 3 min.

Jeg har hørt...

... og enhver med en radio og et nogenlunde udsyn kan forvisse sig om, at det passer
2. maj 2003

(2. sektion)

Radio
Ja, jeg har selvfølgelig hørt radio, Radioaviser, Refleks, Orientering, Bertelsen på P1 og alt det der. Men det er ikke det, jeg hentyder til med dagens overskrift. Det er det noget mere diffuse, som fremkommer ved tilføjelsen af et »at«. Det samme flygtige rygtesmederi som Svend Asmussen så muntert henviser til i indspilningen fra 1942 af Don Redman’s & Irwing Mills’ I Heard.
Jeg har altså hørt – jeg kan bare ikke huske hvor eller fra hvem – AT en konservativ politiker på et højt plan (hvis man nu kan forestille sig det), da konsekvensen af valget november 2001 var gået op for ham, lod slippe ud, at nu er der da endelig mulighed for at nedbryde alt det, som socialdemokratiske regeringer har skabt gennem det 20. århundrede.
Det kan da godt være, at der aldrig har eksisteret en borgerlig politiker, der har sagt som refereret. Og det spiller heller ikke den store rolle, hvad der i dette tilfælde kom først, ægget eller hønen. For hvordan man end vender og drejer det, så vil nyindretningen af Danmark, som den har fundet sted siden valget, til enhver tid kunne føres som bevis for, at omtalte udtalelse ikke blot var baseret på et rygte, men på en regeringsbeslutning. Ja, det ligner et regeringsgrundlag
Ved Gud i himlen – for nu at tage munden fuld – de socialdemokratiske regeringer har bestemt langtfra været de rene velsignelser. I særdeleshed ikke de seneste. Men det var nu engang socialdemokrater som Stauning og Steincke der gennemførte den første anstændige socialreform i dette land. Og det var på grundlag af den, at der gennem forrige århundrede udvikledes et Danmark, som udlændinge kunne finde på at kalde »landet med samfundssind«. Tænk på det, alle I, der er feset over til Dansk Folkeparti.

Nyt slogan – helt gratis!
Jeg har også hørt, og det var vistnok i dampradioen, at landets ledere er nervøse for, at en flodbølge af østeuropæiske arbejdstagere skulle skylle ind over Dannevirke i det øjeblik, de Europæiske Fællesskaber bliver udvidet med de nye lande. Her må der være tale om en grov selvovervurdering. Altså en fejlestimering af det forjættende ved det samfund, man har udviklet inden for vore skrøbelige grænser i de senere år. Tror man virkelig, at vi er så vidunderlige at være i selskab med?
Denne smålige, sig-selv-nok, griske, fremmedskræmte og hadefulde befolkning, der har valgt sig den regering, vi har. Tag det dog roligt, alle I forskræmte. Erfaringen, og også instinktet, burde sige jer, at dem, I frygter besøg af, hellere vil brække armen på langs end møde os i deres dagligdag.
Endelig har jeg hørt, at man i Danmarks Radio er kommet til at skære for mange lydteknikere bort i de direkte udsendelser. Og det er ikke bare noget, jeg har hørt sige, det er noget, enhver kan høre dagligt, hvor studieværter såvel som gæster ofte lyder, som om de taler til bagsiden af mikrofonen, hvis ikke de falder helt ud på afgørende replikker.
Af og til daler lydniveauet, så man må hen og skrue op. Når man så har sat sig igen, har de opdaget inde i studiet, at den var gal, og så skruer de også op, så taget nu er ved at ryge af hytten, og man må hen og skrue ned igen. Måske det er et bidrag til folkesundheden, der jo også tales så meget om i de samme mikrofoner. »Vi skal røre os noget mere«, hører vi ustandselig. Når vi kan høre det.
Så her er – helt gratis – et nyt slogan: »Hold dig i form med Danmarks Radio!«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her