Læsetid: 2 min.

K’nyt

28. maj 2003


Spot på den nye musik
*Den kommende weekend afholdes den 9. Spot-festival i Århus. Festivalen har tradition for at være lidt af et tilløbsstykke, idet den fungerer som udstillingsvindue for kommende navne.
Over to dage præsenteres omkring 50 musikalske indslag, der kommer rundt i de forskellige musikalske afkroge. Således vil rock, pop, electronica, jazz, folk med mere tone ud fra fem forskellige scener. Musikken udføres af nordiske solister og bands, som enten har haft deres gennembrud, eller som kommer til at præge den skandinaviske musikscene fremover. Ingen nævnt, ingen glemt.
www.spot09.dk

Gidseldrama filmatiseres
*Belejringen af et russisk teater, der kostede omkring 170 mennesker livet, bliver nu filmatiseret. Den tjekkiske instruktør Ivan Zacharias har påtaget sig arbejdet med Russian Theatre, der har et engelsk manuskript, skrevet af journalisten Michael Lerner, oplyser Screen Daily.
Filmen vil centrere om gidseldramaet i Dubrovka-teatret i oktober 2002, hvor tjetjenske oprørere tog kontrol over teatret under en musical-forestilling for fulde huse.
Teaterkompagniet genopførte senere musicalen i det restaurerede teater uden succes. Publikum udeblev, og tæppet faldt endeligt tidligere på måneden, kun tre måneder efter genåbningen.

Dronningens découpager
*I weekenden åbnede Th. Kittelsen-museet på Blaafarveværket i Norge, under overværelse af Dronning Margrethe, en udstilling af hendes originale brugsgenstande, hvis découpager gengives i Syv fantastiske Fortællinger. Genstandene blev sidste år set af mere end 18.000 besøgende på Karen Blixen Museet i Rungsted. Udstillingen varer til 28. september.
Syv fantastiske Fortællinger kan desuden beses på udstillingen Årets bogarbejde på Kunstindustrimuseet i København.

Rock & Roll i Ringkøbing
*Danmarks hidtil eneste rock’n’roll-museum åbner nu i Søndervig ved Ringkøbing i Vestjylland. Museet indeholder omkring et halvt hundrede store montrer, fyldt med klenodier og sjældne effekter fra mange af de gamle rock-koryfæer. Her kan publikum fra hele landet bese specialudstillinger og kuriositeter fra navne som Elvis Presley, Buddy Holly, Little Richard, The Beatles og deslige.
Museet rummer også store navne fra de sidste 30 år og åbnes officielt i morgen kl. 11.

Prendergast om Proust
*Professor Christopher Prendergast, der har forfattet studier om især det 18. århundredes litteratur, er redaktør af den nye engelske oversættelse af Marcel Prousts hovedværk, På sporet af den tabte tid.
Han vil i aften kl. 20 gæste Cafeen i Nikolaj Kirke i København, hvor han vil forelæse under titlen On Translating Proust.
Proustselskabet arrangerer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her