Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. maj 2003


Københavns Havn
*Havnens udvikling har i mange år ligget københavnerne meget på sinde, og i år kan byens borgere måske endelig få indflydelse på udviklingen. I næste måned offentliggøres Københavns Havn A/S og Københavns Kommunes bud på en blå plan – et debatoplæg om, hvordan en havn, der skal rumme både rekreation, boliger, erhverv med mere, kan finde anvendelse.
I den anledning har det forhenværende Luftkastellet – nu omdøbt til Luftmadrassen tilbudt at lægge lokaler til debatforum og udstillinger til sommerens begivenhed Supertanker.
På hjemmesiden defineres initiativet således: »Supertanker er et laboratorium, hvor ideer til udvikling af livet i Københavns havn skabes, vises og konkretiseres, løsrevet fra traditionelle beslutningsprocesser.«
På www.supertanker.dk, kan man også tilmelde sig marathonworkshops, der finder sted af to omgange i henholdsvis uge 25 og 26.

Årets Poetry Slammer
*Nordens største Poetry Slam event er det årlige svenske mesterskab, der afholdes 28.-31. maj, hvor 60 individuelle digtere, samt 12 byhold fra Malmø til Uppsala dyster om titlen som årets poetry slammer.
Både i 2001 og 2002 vandt den københavnske digter Frank Langmack opgørene mod Malmø på svensk grund. Siden har det danske digterkollektiv Ord På Hjul og det svenske Ord På Scen opbygget et samarbejde på tværs af sundet. Samarbejdet kulminerer nu i, at arrangørerne af SM 2003 har valgt at invitere et københavnsk hold. Dermed kan man opleve Claus Ankersen, Frank Langmack, Kasper Schulz og Sternberg i SM i Poetry Slam i Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 i Malmø fra i morgen og frem til lørdag, hvor der er finale. www.slam-sm.ordpascen.com/
www.poetryslam.subnet.dk

Museum forvandles til filmstudio
*I de kommende uger vil
Rooseum i Malmø fungere som filmstudie. Kunstneren Mark Lewis’ projekt The near and far real består både af en udstilling og en filmproduktion. Publikum kan tage del i såvel opstillingen af kulisser som selve filmindspilningen samt klipningen.
Lewis’ udkast til filmen handler om skyggeformer og spejlbilleder i ældre maleri, som vil blive belyst ved hjælp af ’push-pull’ – en teknik, der for alvor blev introduceret af Alfred Hitchcock, hvor zoom kombineres med kamerakørsel i modsat retning.

Zygmunt Bauman på Nørrebro
*Den polsk-engelske professor i sociologi Zygmunt Bauman gæsteforelæser under overskriften Life worthy living på Nørrebro i aften. Det centrale tema for forelæsningen og den efterfølgende diskussion er de udstødtes menneskerettigheder. Forelæsningen indgår i Gaderummets arrangement På sporet af den forsvundne velfærd, der også byder på fotoudstilling. Medborgerhuset, Nørre Alle 7.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her