Læsetid: 2 min.

K'NYT

6. maj 2003


Jobvækst blandt kunstnere
*Med karrierekurserne Kickstart samt Job&Kunst tilbyder Artlab intensive kurser for professionelle kunstnere. Undersøgelserne af kunstneres langsigtede jobeffekt efter gennemført karrierekursus på Artlab viser en tydelig beskæftigelsesfremmende tendens. Af de væsentligste resultater fremhæves et fald i udbetalingen af dagpenge på 33 procent, hvilket vil sige, at kunstnernes egenindtægt viser en markant stigning. Gennem telefoninterviews med 119 kunstnere konkluderes endvidere, at kunstnerne har opnået en stigning i arbejdsomfang på gennemsnitlig 12,5 timer ugentligt.
»Det er et meget spændende og dynamsik projekt med gode perspektiver for danske kunstnere og hele kunst- og kulturlivet,« udtaler kulturminister Brian Mikkelsen.

Hyldest til det skabende menneske
*Et sjældent syn møder publikum på den uigenkaldeligt sidste demo-udstilling på det bestående Aarhus Kunstmuseum: En stor bisonokse, centralt placeret i en gigantisk hule omgivet af tegninger, fotografier og malerier, der alle tager udgangspunkt i bisonoksens enkle og massive form.
Udstillingen Demo 2/2003 er betitlet Bison Caravan og er en hyldest til et af kunsthistoriens ældste motiver, som man kender portrætteret fra blandt andet hulemalerier.
De mange forskelligartede billeder fra 89 kunstnere på Bison Caravan udgør tilsammen ét værk, der senere vil blive vist i udlandet. Til 3. august.

Afgangsudstilling
*Frem til 18. maj kan man besigtige resultaterne af afgangseleverne ved Det Jyske Kunstakademis hårde arbejde ved afgangsudstillingen, der åbnede i weekenden.
De fem afgangselever præsenterer kunstværker, der forholder sig til omverdenen og den tid, vi lever i. Værkerne tager udgangspunkt i vidensområder, som har en betydning i sammenhænge uden for den egentlige kunstinstitution. Ved hjælp af en diversitet af udtryksformer som dokumentar, sampling, narration, interaktivitet og tilfældighed er der skabt en række kommenterede værker, der opfordrer beskueren til dialog.
Arkitektskolens udstillingsbygning, Nørreport 20 i Århus C.

Asbest lukker museum
*Hollands største museum, Rijksmuseum i Amsterdam er blevet nødsaget til at lukke på ubestemt tid af frygt for isolationsmaterialet asbest, der er blevet fundet under en inspicering af de gamle bygninger.
Ledelsen hævder, at asbesten kun medfører en lille risiko for den offentlige sundhed, men at de har lukket museet som en sikkerhedsforanstaltning.
Rijksmuseum er blandt Amsterdams største turistattraktioner med mere end en million besøgende om året.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu